Soigralec: "Neverjetno, da je bil Koren zastonj"

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Robert Koren je tudi tokrat odločil tekmo Hull Cityja in prinesel prvo zmago novemu trenerju Nicku Barmbyju, ki je po nekaj tekmah brez pogodbe pred obračunom s Peterborough Unitedom le potrdil zvestobo tigrom (1:0). Koren je z osmimi goli v letošnji sezoni le še zadetek stran od izenačitve svojega rekorda.
Oglej si celoten članek

"Je izjemno pomemben igralec za naš klub. Če sem povsem iskren, ne morem verjeti, da smo ga dobili zastonj," je Roberta Korena po zmagi nad Peterborough Unitedom in novem spektakularnem golu, osmem v sezoni, pohvalil njegov soigralec Liam Rosenior. "Ne samo zaradi golov, tudi njegova igra nasploh. Vidi podajo in v formaciji, ki jo igramo, je zelo pomemben za to ekipo. Je fantastičen igralec, ki ga imajo lahko mladi za vzor, se od njega česa učijo. Tiste male reči, ki jih počne na treningu, ga ločijo od ostalih, ampak ima tudi posebno kakovost za iskanje velikih golov, ko jih najbolj potrebujemo."

Korenova reprezentančna prihodnost je pred februarsko prijateljsko tekmo s Škotsko še naprej nejasna, nekdanji vezist Dravograda, Celja, Lillestrøma in West Bromwich Albiona pa kritike po predstavah v dresu Slovenije iz kola v kolo odbija v dresu Hulla. Z osmim golom je le še za zadetek oddaljen od svojega rekorda sezone, ki ga je leta 2008 postavil še kot nogometaš WBA (devet golov). S prvo zmago po decembru so tigri ostali v lovu za mesti, ki na koncu sezone prinašajo dodatne kvalifikacije za napredovanje v Premier League. Zanimivo – premagani Peterborough vodi Darren Ferguson, sin slovitega sira Alexa Fergusona, ki je pred leti že izrazil občudovanje do Štajerca.

Italija: slovenska derbija dobila Genoa in Chievo

Obračuni med štirimi klubi s slovenskimi reprezentanti v italijanski Serie A so se končali z zmagami Chieva in Genoe, ki sta premagala Palermo oziroma Udinese. Novemu trenerju Genoe Pasqualu Marinu je uspel velik skalp ekipe Samirja Handanovića, ki je do sredine sezone ostala tudi v lovu za scudettom, žal pa Marino tako kot njegov predhodnik Alberto Malesani ne zaupa Valterju Birsi, ki je celo tekmo presedel na klopi. Boštjan Cesar in Bojan Jokić sta s Chievom premagala Armina Bačinovića in Josipa Iličića, Bačinović pa je, če bo prišlo do prestopa, verjetno igral proti svojemu naslednjemu delodajalcu.

Izjemno zanimivo in slovensko obarvano tekmo sta na Portugalskem odigrala Nacional in Uniao Leiria. Pri gostih je Jan Oblak branil celo tekmo in dobil dva gola, izenačujočega z noge nekdanjega Mariborovega nogometaša in nesojenega slovenskega reprezentanta Dejana Školnika, medtem ko je Rene Mihelič dogajanje spremljal s klopi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.