Trener Dallasa: "Luka ni Dirk"

Foto: Instagram dončić porzingis
Priprave teksaške ekipe Dallas Mavericks so v polnem teku. Luka Dončić in druščina že trenirajo igro pet na pet.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Dallas Mavericks so prešli v fazo treninga, ko preizkušajo igro pet na pet, v kateri je znova blestel slovenski košarkar. Dokazal je tudi, da ima pred nadaljevanjem sezone zelo dobro naravnano roko, saj je kot za šalo zadeval mete izza črte.

Dallas ima pod Dončićevo taktirko velike načrte za sklepni del sezone. Aktualni najboljši novinec lige NBA se je v manj kot dveh letih proslavil kot dostojen naslednik Dirka Nowitzkega in postal prva violina. Kljub svoji mladosti je velikanske čevlje nemškega zvezdnika, ki je Dallas vodil tudi do naslova NBA prvaka (2011), zapolnil z neverjetno lahkoto.

"Oba sta zelo tekmovalna, ne glede na to, kaj počneta. Dirk je rad tekmoval že na treningu. Oba sta zelo nadarjena. Oba sta stremela k temu, da bi bila v vsakem trenutku najboljši igralec na parketu. V tem sta si zelo podobna," je Dončića in Nowitzkega primerjal JJ Barea, trener Rick Carlisle pa je pojasnil, v čem se najbolj razlikujeta.

"Skupna jima je velika želja po zmagi. Podobna sta si tudi v tem, da želita biti dober soigralec in pravi vodja ekipe. Vsak ima svoj način. Dirk je bil bolj tih vodja. Luka je precej glasnejši. Zna povzdigniti glas, kar niti ni presenetljivo glede na njegov položaj. Žoga gre vedno skozi roke organizatorja igre. Luka zelo uspešno vodi svojo ekipo, ne glede na to, s kom igra," je povedal trener.

Foto: Twitter luka dončić

"Dončić bo v končnici še boljši"

Barea je aktualno moštvo Dallas primerjal s šampionsko zasedbo iz sezone 2011. "Ekipa, ki je osvojila naslov, je bila zelo zabavna, a enako velja za to druščino zdaj. Še posebej, če imaš takšnega vodjo, kot je Luka. Luka ima rad soigralce, vedno nam pošilja sporočila: 'počnimo to in ono, igrajmo karte, gremo v bazen ali lovit ribe.' Treningi so zelo tekmovalni. Tekmujemo, se kregamo in jezimo, vendar uživamo v medsebojni družbi in se imamo res lepo. To me navdaja z energijo. Vesel sem, da sem tukaj z ekipo." je dejal organizator igre in v isti sapi napovedal: "Mislim, da bomo v končnici videli še boljšega Luko Dončića. Zaveda se, da je pred njim nov in še težji izziv ter da bo pod drobnogledom. Zaradi vsega tega bo postal še boljši igralec."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.