Šok: 23-letna svetovna prvakinja storila samomor

Foto: Profimedia sveča plamen
Kolesarski svet je pretresla novica o smrti 23-letne trikratne svetovne prvakinje.
Oglej si celoten članek

Ameriška kolesarska zveza (USA Cycling) je potrdila novico o smrti 23-letne Kelly Catlin, trikratne svetovne prvakine (2016-2018) in aktualne olimpijske podprvakinje v ekipnem zasledovanju (2016).

Po poročanju ameriške tiskovne agencije Associated Press je mlada kolesarka storila samomor. Navedbe je v pogovoru za kolesarsko revijo Velo News potrdil njen oče. "Sleherno minuto razmišljamo o njej in življenju, ki bi ga lahko živela. V sekundi bi svoje življenje zamenjal z njenim. Bolečina je neverjetna," je povedal Mark Catlin.

Predsednik in direktor ameriške zveze Rob DeMartini je ob tem tragičnem dogodku sporočil: "Globoko smo užaloščeni ob smrti Kelly Catlin. Zelo jo bomo pogrešali. Kelly je bila več športnica in vedno bo del naše kolesarske družine. Naše misli so z njeno družino. To so izredno težki trenutki. Želimo spoštovati njeno zasebnost. Naša celotna skupnost žaluje ob tej veliki izgubi."

Foto: Epa kelly catlin

Catlinova je bila članica ekipe Rally Cycling. Poleg treh zlatih je na svetovnih prvenstvih zbrala še dve bronasti medalji v posamičnih konkurenci. Leta 2016 je bila v Rio de Janeiru srebrna v ekipnem zasledovanju.

Vse tri moštvene naslove svetovne prvakinje je osvojila s Chloe Dygert Owen in Jennifer Valente, medtem ko je bil Kimberley Geist del ekipe v letih 2017 in 2018, Sarah Hammer pa 2016.

Foto: Epa kelly catlin

Pokojna 23-letnica ni bila samo izjemna športnica, temveč tudi nadarjena učenka. Lani je na univerzi v rodni Minnesoti diplomirala iz matematike in kitajščine, letos pa se je vpisala na prestižno univerzo Stanford, kjer je študirala matematični in računalniški inženiring.

"Novica o Kellyjini smrti nas je zelo prizadela. Težko se je pri tako mladih letih posloviti od izgubiti od izjemnega dekleta. Kelly je bila naša prijateljica in sotekmovalka. Sožalje družini in vsem, ki so jo imeli privilegij bolje poznati," je v uradni izjavi sporočila njena ekipa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:39 11. Marec 2019.

    Ko sem videl skupno slikco, sem takoj vedel katera se je.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.