Barcelona spet zapravila prednost treh golov s prve tekme

Foto: Profimedia
Nogometaši Liverpoola so prvi finalisti lige prvakov. Angleži so na povratni polfinalni tekmi doma premagali Barcelono s 4:0 (1:0). Katalonci so prvo tekmo dobili s 3:0.
Oglej si celoten članek

Tekma na Anfieldu se bo z zlatimi črkami zapisala v bogato Liverpoolovo zgodovino. Le malo je bilo takšnih, ki so verjeli v napredovanje po visokem zaostanku s prve tekme, ob tem pa so rdeči pogrešali še Mohameda Salaha in Roberta Firmina, nogometaša, ki sta dosegla skoraj 40 odstotkov zadetkov Liverpoola v tej sezoni.

Toda to se navdahnjenim izbrancem Jürgen Kloppa ni poznalo, v ospredje sta stopila Divock Origi in Georginio Wijnaldum, ki sta vsak s po dvema zadetkoma rdečim priigrala drugi zaporedni finale lige prvakov. S tem je Liverpool spomnil na finale leta 2005 v Istanbulu, ko je nadoknadil zaostanek treh golov zaostanka proti Milanu in prišel do svoje zadnje tovrstne krone.

Foto: Profimedia Liverpool : Barcelona

Barcelona, ki je igrala brez Ousmana Dembeleja, pa je spomnila na četrtfinale minule sezone, ko je zapravila vodstvo s 3:0 proti Romi. Za Barcelono je bil to sicer sploh prvi poraz v tej sezoni lige prvakov.

Tekma se je že začela po okusu domačih navijačev. Že v sedmi minuti je Liverpool, ki je igral v drugem zaporednem polfinalu, povedel, potem ko je Jordi Alba naredil napako v obrambi, do strela je prišel Jordan Henderson, Marc-Andre ter Stegen je žogo odbil, a le do Divocka Origija, ki jo je pospravil v mrežo.

Foto: Profimedia Liverpool : Barcelona

Sicer pa sta ekipi poskrbeli za zelo živahen polčas, v katerem so bili domači nevarni še v 23. in 43. minuti prek Andrewa Robertsona (ta je zaradi poškodbe ostal v slačilnici ob polčasu), na drugi strani pa je imela kopico obetavnih akcij tudi Barcelona, ki do te tekme kot edina ni poznala poraza v tej sezoni lige prvakov.

Trikrat je nevarno poskusil dvakratni strelec s prve tekme Lionel Messi, v 14. minuti je branil Alisson Becker, v 19. in 43. pa je bil malce premalo natančen z razdalje. Liverpoolov vratar je moral posredovati tudi po poskusih Philippa Coutinha v 18. in Jordija Albe v 45. minuti.

V 51. minuti je po kotu iz bližine poskusil Virgil van Dijk, izkazal se je spet ter Stegen, na drugi strani pa kmalu zatem Alisson po poskusu Luisa Suareza. V 54. minuti pa je sledil nov izbruh veselja domačih privržencev, Georginio Wijnaldum je unovčil podajo z desne strani in zadel z dobrih desetih metrov.

Foto: Profimedia Liverpool : Barcelona

Vsega dobro minuto pozneje je Wijnaldum izničil Barcelonino prednost s prve tekme, ko je z glavo unovčil podajo z leve strani za 3:0. V 68. minuti je na drugi strani Messi streljal iz bližine, Alisson pa je bil na mestu.

Foto: Profimedia Liverpool : Barcelona

V 79. minuti pa nov šok za Barcelono in eksplozija veselja za Liverpool. Gostitelji so prišli do udarca iz kota z desne strani, ga na hitro izvedli prek Trenta Alexander-Arnolda, ko so gosti še postavljali obrambo, to pa je presenetil Origi za 4:0, kar je bil tudi končni izid.

Foto: Profimedia Liverpool : Barcelona

Angleži bodo tekmeca za finale, ki bo 1. junija na madridskem stadionu Wanda Metropolitano, dobili v sredo zvečer, Ajax bo doma proti Tottenhamu branil prednost 1:0.

* Stadion Anfield, gledalcev 54.000, sodniki: Cakir, Duran in Ongun (vsi Turčija).
* Strelci: 1:0 Origi (7.), 2:0 Wijnaldum (54.), 3:0 Wijnaldum (56.), 4:0 Origi (79.).
* Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson (od 46. Wijnaldum), Milner, Fabinho, Henderson, Shaqiri (od 90. Sturridge), Origi (od 85. Gomez), Mane.
* Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Jordi Alba, Busquets, Rakitić (od 81. Malcom), Vidal (od 75. Arthur), Messi, Suarez, Coutinho (od 60. Sedemo).
* Rumeni kartoni: Fabinho, Matip; Busquets, Rakitić, Semedo.
* Rdeči karton: /.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:14 8. Maj 2019.

    to se zgodi, ko vse gradiš na enem igralcu in zanemarjaš ostale.......Messi ni bil nikoli najboljši na svetu in nikoli …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.