Šok na Bernabéu: poraz Mourinha!

Foto: Žurnal24 Nekdaj sprta, zdaj prijatelja? (Foto: EPA) Foto: Žurnal24 Jose Mourinho Foto: Žurnal24 Alberto Lora Angel Di Maria Foto: Žurnal24 Alvaro Arbeloa Nacho Novo Foto: Žurnal24 Lass Diarra Nacho Novo Foto: Žurnal24 Jose Mourinho Rui Faria Foto: Žurnal24 Angel Di Maria Alberto Rivera Alberto Lora Foto: Žurnal24 Miguel De las Cuevas Mesut Özil Ozil Oezil gol zadetek veselje proslavljanje sla Foto: Žurnal24 Miguel De las Cuevas gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Miguel De las Cuevas gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Iker Casillas Miguel De las Cuevas gol zadetek zalost razocaranje Foto: Žurnal24 Emmanuel Adebayor skarjice škarijce skraijce volej Foto: Žurnal24 Sami Khedira Andre Castro Foto: Žurnal24 Gonzalo Higuain Foto: Žurnal24 Adriano Borja Valero Foto: Žurnal24 Ronaldo pokal trofeja Foto: Žurnal24 Angel Di Maria Alberto Botia Foto: Žurnal24 Thiago Alcantara Borja Valero Foto: Žurnal24 Thiago Alcantara Bruno Soriano Foto: Žurnal24 Gerard Pique Giuseppe Rossi Foto: Žurnal24 Thiago Alcantara Giuseppe Rossi Foto: Žurnal24 Gerard Pique Sergio Busquets David Villa gol zadetek veselje proslavljanje slavj Foto: Žurnal24 David Villa Foto: Žurnal24 Gerard Pique gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 David Villa Gonzalo Rodriguez Foto: Žurnal24 Gerard Pique Marco Ruben Foto: Žurnal24 Ibrahim Afellay Mario Perez Foto: Žurnal24 David Villa Gonzalo Rodriguez
Real Madrid je na domačem igrišču šokantno izgubil proti Sporting Gijonu, s čimer se je končala devet let dolga zmagovita serija Joséja Mourinha (0:1). Barcelona z zmago nad Villarrealom spet na +8.
Oglej si celoten članek
Slovesnost za Ronalda
Pred tekmo sta se Bernabéu in predsednik Reala Florentino Pérez poklonila Ronaldu. Brazilski napadalec je iz rok moža, ki ga je pripeljal v Madrid, prejel spominsko trofejo. Ta ga bo spominjala na vseh 177 tekem in 104 gole, ki jih je uspel zabiti v dresu belega baleta.

Nekoč je moral priti, toda prvi domači ligaški poraz Joséja Mourinha po več kot devetih letih je prišel v zelo neugodnem času za njegov Real Madrid, ki je na Santiagu Bernabéu klonil pred Sporting Gijonom. Portugalski strateg je ligaški poraz pred domačimi navijači nazadnje utrpel še kot trener Porta, s katerim je izgubil davnega 23. februarja leta 2002, ko se je Slovenija še pripravljala na svoj premierni odhod na svetovno prvenstvo! Stoodstotni izkupiček je "Mou" ohranil tako s Chelseajem na Stamford Bridgu kot Interjem na San Siru, na koncu pa je kot prvi po Estádiu do Dragãu padel Estadio Santiago Bernabéu.

GALERIJA

Če gledamo objektivno, če bo naš zaostanek s petih točk zrasel na osem, lahko rečem, da je (naslov prvaka, op. p.) praktično nemogoč.
José Mourinho

"Matematika pravi, da Liga še ni izgubljena, toda če gledamo objektivno, če bo naš zaostanek s petih točk zrasel na osem, lahko rečem, da je (naslov prvaka, op. p.) praktično nemogoč," se je tudi Mourinho vdal v usodo po koncu tekme."Poznamo naše omejitve. Igralci so 'mrtvi'. Sreča je del nogometa in nasprotniki so je nocoj imeli precej, mi pa nič. Poškodbe so se poznale v ustvarjanju naše igre. V vsakem primeru pa lahko tudi z nogometaši, ki so igrali danes, odigramo povsem drugačno tekmo proti Tottenhamu", je še dodal Mourinho. Njegov nasprotnik Manuel Preciado, s katerim sta imela pred, med in po prvi medsebojni tekmi v letošnji sezoni izjemne besedne dvoboje, pa je na novinarski konferenci povedal, da je "Mou" po tekmi prišel v slačilnico Sportinga in čestital vsem nogometašem.

Real je brez poškodovanih Cristiana Ronalda, Karima Benzemaja in Marcela prikazal malo dobre igre. Ena najlepših priložnosti za zmago se je na koncu ponudila celo povratniku Gonzalu Higuaínu, ki pa je po štirih mesecih odsotnosti pokazal nekaj "zarjavelosti" in sredi drugega polčasa streljal točno v vratarja Juana Pabla. Sporting je 19 minut kasneje šokantno povedel, ko je Miguel Ángel de las Cuevas ostal sam na robu kazenskega prostora in ob vratnici Ikerja Casillasa zabil za 1:0. Sledil je neverjeten zaključek tekme, kjer je v napad krenil celo Casillas, Sami Khedira pa je v eni izmed mnogih priložnosti v sodnikovem podaljšku z nekaj metrov zadel le branilca na črti gola.

Je kriva Shakira? Po nekaj tekmah "prepovedi" so namreč na Bernabéu prekinili tradicijo in kolumbijsko pevko spet vrteli po zvočnikih stadiona. Karma, kot pravijo Angleži, zna biti p...

"Waka-waka" Piqué prinesel zmago, morda celo naslov
Kakšno naključje, da je Barceloni na gostovanju pri Villarrealu zmago prinesel ravno sveži Shakirin izbranec Gerard Piqué, ki je po podaji iz kota na sumljiv način ustavil žogo z mešanico prsi in zgornjega dela roke, žogo pa neubranljivo z volejem zabil pod prečko vratarja Diega Lópeza. Katalonci so po koncu tekme v krogu slavili na sredini igrišča, slavje pa je skupaj z vzkliki s tribun ("Campeones!"/"Prvaki!") spominjalo na veselje ob naslovu prvaka.

Pisana postava gostov, pri kateri je Lionel Messi začel le na klopi, je imela z rumeno podmornico sicer veliko težav in Katalonci se po slabem prvem polčasu lahko zahvalijo samo Victorju Valdésu, da po dveh matnih situacijah Giuseppeja Rossija niso padli v zaostanek. Valdés je bil na koncu nesporni junak tekme, saj je po vodilnem zadetku Piquéja ubranil nemogoč strel Santiju Cazorli, tudi neumen rumeni karton, zaradi katerega bo moral skupaj s tokratnim branilcem Sergiom Busquetsom izpustiti naslednjo ligaško tekmo, pa na koncu ni pokvaril huronskega slavja. Je španske lige konec že 2. aprila?!

Lestvica:
1. Barcelona 81 točk
2. Real Madrid 73
3. Valencia 57
4. Villarreal 54
5. Sevilla 45
...
18. Hercules 29
19. Malaga 29

20. Almeria 26 (-1)

Španska liga, 30. kolo:

Real Madrid : Sporting Gijon 0:1 (0:0)
De las Cuevas (79)

Getafe : Valencia 2:4 (1:0)
Del Moral (13), Corpa (88); Soldado (46, 64, 66, 77)

Villareal : Barcelona 0:1 (0:0)
Piqué (67)

Real Sociedad : Hercules 1:3 (0:0)
Ifran (90); Portillo (70), Drenthe (84, 90)

Espanyol : Racing Santander 1:2 (1:0)
Osvaldo (37/11-m); Colsa (50), Dos Santos (74)

Levante : Malaga 3:1 (2:0)
Stuani (5, 72), Suarez (8); Fernandez (60)

Deportivo La Coruna : Mallorca 2:1 (0:1)
Xisco (54), Lassad (67); Webo (27)
RK: Webo (90/Hercules)

Sevilla : Zaragoza 3:1 (1:0)
Perotti (43), Kanouté (56/11-m), Negredo (90); Jarošik (47)

Osasuna : Atletico Madrid 2:3 (1:1)
Sola (31), Nekounam (80/11-m); Costa (39, 60, 63)
Reyes (Atletico) je v 70. minuti zapravil enajstmetrovko.
RK: Sergio (84/Osasuna)

Ponedeljek, ob 21.00:
Almeria – Athletic Bilbao

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.