Šok! Najslovitejši nogometni agent vendarle še živ!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Sloviti nogometni agent Mino Raiola naj bi bil kljub poročilom vseh znamenitih svetovnih medijev še vedno živ.
Oglej si celoten članek

V četrtek je na plan prišla novica, da je v 55. letu starosti po dolgotrajni borbi s težko in zahrbtno boleznijo preminil legendarni italijanski nogometni agent Mino Raiola. Novica, katero so povzeli vsi največji svetovni mediji, se je kasneje izkazala za lažno, saj je Raiola še vedno živ, njegovo stanje pa naj bi bilo zelo resno.

Italijan je sicer močno zaznamoval svetovni nogomet, saj je vzel pod svoje okrilje ter skrbel za kariere mnogih najboljših nogometašev na svetu, kot so Zlatan Ibrahimović, Paul Pogba, Erling Braut Haaland, Gianluigi Donnarumma, Matthijs de Ligt, Mario Balotelli...

Legendarni agent je pristal na intenzivnem oddelku milanske bolnišnice San Raffaele že 12. januarja zaradi težkega obolenja pljuč, ko je bila potrebna celo operacija. Takrat so že pojavile prve novice o njegovi smrti, a so bila poročila lažna.  V zadnjih tednih pa naj bi se agentovo stanje ponovno močno poslabšalo in je tudi kritično, čeprav se je po medijih, tokrat še dosti bolj množično, ponovno razširila novica o njegovi smrti.

"Moje trenutno zdravstveno stanje za vse, ki se sprašujejo: resnično besen, ker so me že drugič v štirih mesecih pokopali. Prav tako se zdi, da sem sposoben oživitve," je po novici o svoji smrti preko socialnih omrežij sporočil Raiola.

Raiola se je sicer rodil v Italiji, a se je že v zgodnjem otroštvu preselil na Nizozemsko, kjer se je zaposlil v družinski pizzeriji, preden se je z bratrancem Vincenzem Raiolo podal v nogometne vode, kjer si je uspel zgraditi ime in kariero najprej preko športne agencije Sports Promotions, pri kateri je izmed odmevnejših prestopov sodeloval pri prodaji Dennisa Bergkampa in Wima Jonka v Inter.

Kmalu pa se je odločil za solo kariero, pri kateri mu je bila prva odmevna stranka Pavel Nedved, katerega je uspel prodati v Lazio ter si s tem ustvariti slavo v nogometnem svetu in pridobiti številne nove stranke, kmalu pa je postal ob Jorgeju Mendesu najznamenitejše ime med nogometnimi agenti na svetu.

Leta 2016 je celo postavil svetovni rekord, ko je uspel svojega varovanca Pogbaja za kar 105 milijonov evrov prodati iz Juventusa v Manchester United, njegov zadnji odmevni prestop pa se je odvil pozimi 2020, ko je Haaland Red Bull Salzburg zamenjal za Borussio Dortmund.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.