Šok! Po Mariboru se poslavlja tudi drugi velikan

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Velenjčani so v pokalu izločili branilca naslova Olimpijo.
Oglej si celoten članek

Potem ko je v sredo drugoligaš Koper izločil državnega prvaka Maribor, je danes novo presenečenje pripravil velenjski Rudar, ki je v osmini finala nogometnega pokala Slovenije izločil branilca naslova, ljubljansko Olimpijo. Velenjčani so v Ljubljani slavili z 1:0 (0:0).

Šok za prvake Prvovrstna senzacija v slovenskem pokalu

Ljubljančani so bili predvsem v prvem polčasu boljši tekmec od Velenjčanov, ki bodo po novem lahko računali tudi na branilca Lea Ejupa (prišel je prav iz Olimpije). A so gosti, ki so v drugem polčasu igrali bolje kot v prvem in bili kar nekajkrat zelo nevarni, povedli v 79. minuti, ko je z več kot 20 metrov zadel Damjan Trifković. Ljubljančani so v 86. minuti ostali brez izključenega Erica Boakyeja, v 90. pa je bil izključen še Luka Menalo.

Že v sredo so največje presenečenje pripravili Koprčani, ki so izločili državne prvake iz Maribora. Vodilna ekipa 2. SNL je na domači Bonifiki slavila s 3:2 (1:1). Za primorsko ekipo sta gole dosegla Dare Vršič (10. in 74.) ter Žan Bešir (63.), za štajersko pa Andrej Kotnik (45.) in Bešir (81./avtogol).

V četrtfinale sta se v sredo prebila še Mura in Domžale. Mura je vse dvome o napredovanju med osem v Kranju razrešila v prvem polčasu. Za Prekmurce je dvakrat zadel Amadej Maroša in enkrat Fejsal Mulić za 3:0, za Gorenjce pa je v drugi polovici tekme častni gol prispeval Tilen Mlakar.

Domžalčani, ki so pred dnevi v gorenjski metropoli dosegli premierno zmago v Prvi ligi Telekom Slovenije v tej sezoni, so zanesljivo slavili v Brdih s 3:0. V polno sta zadela Slobodan Vuk in Dejan Lazarević, prvi domžalski gol pa je prispeval Denis Jazbar (avtogol).

Med četrtfinalisti je tudi Aluminij, ki je z 1:0 izločil sežanski Tabor. V 57. minuti je tekmo odločil Matic Vrbanec.

Prejšnji teden so si napredovanje izborili nogometaši iz Celja, Radomelj in Lendave.

* Izidi:
- sreda, 11. september:
Tolmin - Celje                             0:6 (0:2)
Kalcer Radomlje - Gorica                   3:2 (2:2, 2:2) - po podaljšku
Nafta - Krško                              2:0 (1:0)

- sreda, 18. september:
Triglav Kranj - Mura                       1:3 (0:3)
Brda - Domžale                             0:3 (0:1)
Koper - Maribor                            3:2 (1:1)
Aluminij - Cherrybox 24 Tabor Sežana       1:0 (0:0)

- četrtek, 19. september:
Olimpija Ljubljana - Rudar Velenje         0:1 (0:0)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.