Šok: Roddick napovedal slovo

Foto: EPA
Foto: EPA
Andy Roddick, nekdanja številka ena moškega tenisa, je na zadnjem grand slamu sezone v New Yorku napovedal, da bo OP ZDA njegov zadnji turnir v karieri.
Oglej si celoten članek

Za presenetljivo novico na odprtem teniškem prvenstvu ZDA je poskrbel Andy Roddick, ki je na 30. rojstni dan sklical novinarsko konferenco in objavil, da bo letošnji turnir v New Yorku njegov zadnji v karieri.

Američan, ki je na igriščih Flushing Meadowsa zmagal leta 2003, kar je tudi njegov edini naslov za grand slam v karieri, se bo v drugem kolu v petek pomeril z Avstralcem Bernardom Tomićem.

"Ljubim življenje, prijatelje, ženo. Moj pes bo zelo navdušen. Nočem več biti zdelan oče," se je pošalil Roddick, ko je napovedal, da bo obrnil nov list v življenju. H koncu bogate teniške kariere pa je pripomoglo tudi dejstvo, da Američan nikakor ni več našel svojega mesta v profesionalnem tenisu ob prevladi velike teniške trojice Rogerja Federerja, Novaka Đokovića in Rafaela Nadala.

"Čutim, da je trenutek pravi, da pomaham v slovo teniškim igriščem. Najboljši igralci so postali resnično zelo dobri in boj za zgolj preživetje v karavani me ne zanima," je bil stvaren Roddick, nekdanja teniška številka ena, na vrh moškega tenisa se je povzpel leta 2003. Roddick, ki je osvojil 32 turnirjev ATP, je trenutno na 22. mestu na lestvici ATP. Roddicku je kar štirikrat na turnirjih za grand slam načrte prekrižal prvi teniški lopar Federer. Trikrat je proti Federerju izgubil finale v Wimbledonu (2004, 2005 in 2009), leta 2006 pa ga je Federer premagal v finalu US Opna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.