Šok: umrla legendarna italijanska športnica

Foto: Epa Sara Anzanello
Športni svet je pretresla novica o smrti nekdanje svetovne prvakinje.
Oglej si celoten članek

V 39. letu starosti je po večletnem boju s hudimi zdravstvenimi težavami umrla nekdanja vrhunska italijanska odbojkarica Sara Anzanello. 38-letnica je večji del svoje kariere igrala na Apeninskem polotoku, preden se je leta 2011 preselila z Azerbjadžan in se tam domnevno okužila s hepatitisom.

Dve leti kasneje je morala končati svojo kariero, saj je zaradi posledic akutnega hepatitisa potrebovala presaditev jeter. Okrevanje je bilo dolgotrajno, a se je leta 2015 vrnila na igrišča in zaigrala v nižjih italijanskih ligah.

V zadnjih nekaj mesecih se je njeno zdravstveno stanje spet poslabšalo, nato pa se je izkazalo, da je zbolela za rakom limfatičnega sistema, ki je bil zanjo usoden.

Slovita odbojkarica je v dresu italijanske reprezentance debitirala pri rosnih 17 letih. Največji uspeh je dosegla leta 2002 z zlato medaljo na svetovnem prvenstvu v Nemčiji.

Svojci so ob nenadni smrti na družbenem omrežju objavili enega njenih zadnjih zapisov.

"Moje sanje so, da živim. Živim, hodim, preživljam čas zunaj, se kopam v bistrem morju in čutim pesek pod nogami, beli sneg, ki me obdaja v zimskih dneh, moje slike, kuhinja, zelenjavni vrtiček, večer z družino in ljudmi, ki jih imam rada. Opraviti bi morala še eno presadite, vendar so odkrili rak limfatičnega sistema. Pred mano je nov cikel kemoterapije. Bojim se, ker si želim živeti. Borila se bom in nikoli ne bom obupala. Verjela bom, tako kot vselej doslej. Adijo vsem," je med drugim zapisala pokojna Italijanka.

Anzanellova je zbrala 278 reprezentančnih nastopov. Poleg naslova svetovne prvakinje je z italijansko reprezentanco osvojila še dve zlati medalji (2007, 2011) v svetovnem pokalu pod okriljem FIVB.
 

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.