Šok v Madridu: Murray ugnal Nadala

Foto: EPA
Foto: EPA
Britanski tenisač Andy Murray je z zmago proti Rafaelu Nadalu (6:3, 6:2) osvojil prvi turnir serije Masters 1000 na peščeni podlagi.
Oglej si celoten članek

Britanec Andy Murray je zmagovalec teniškega Mastersa v Madridu z nagradnim skladom 4,185 milijona evrov. Drugi nosilec je v velikem finalu premagal tretjepostavljenega domačina Rafaela Nadala s 6:3 in 6:2. To je prva zmaga Murrayja na peščeni podlagi proti Nadalu in skupno druga v njegovi karieri; v ponedeljek je osvojil že turnir v Münchnu.

Murray in Nadal sta se pomerila v 21 medsebojnem dvoboju, Španec vodi s 15:6.

Škot je Madrid osvojil drugič, vendar je turnir leta 2008, ko je bil zmagovalec, potekal na trdi podlagi v dvorani. Murray je za zmago prejel 1000 točk za lestvico ATP in ček v višini 799.450 evrov, Nadal pa 392.000 evrov in 600 točk.

Nadal bo s porazom na novi lestvici zdrsnil na sedmo mesto, prvič po desetih letih bo izven najboljše peterice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.