Prvo veliko presenečenje v Melbournu

Foto: Epa venus williams
V noči na ponedeljek se je na prizorišču uvodnega grand slama nove sezone zgodilo veliko presenečenje.
Oglej si celoten članek

Zmagovalka odprtega prvenstva ZDA Sloane Stephens in lanska finalistka OP Avstralije Venus Williams sta se na OP Avstralije v Melbournu poslovili že v 1. krogu. Lanska finalistka Venus Williams in zmagovalka sedmih turnirjev za grand slam je morala premoč priznati 20-letni Švicarki Belindi Bencic, ki je gladko zmagala s 6:3 in 7:5.

Poslovila se je tudi rojakinja Williamsove Stephensova, ki je pokleknila proti Zhang Shuai. Kitajka je bila boljša s 6:2, 6:7 (2), 2:6. S porazom je Stephensova nadaljevala negativen niz, saj vse od septembrske zmage v New Yorku še ni zmagala; izgubila je vseh sedem dvobojev.

Foto: Epa sloane stephens

Zmagovalka OP Francije Latvijka Jelena Ostapenko, sedma igralka s svetovne lestvice, je s 6:1 in 6:4 premagala nekdanjo zmagovalko OP Francije, izkušeno Italijanko Francesco Schiavone.

V moškem delu se je tretji nosilec Bolgar Grigor Dimitrov, eden od favoritov za naslov in zmagovalec novembrskega mastersa v Londonu, ekspresno uvrstil v drugi krog, potem ko je po uri in 38 minutah s 6:3, 6:2, 6:1 premagal Avstrijca Dennisa Novaka, 226. igralca z lestvice ATP.

Britanec Kyle Edmund pa je po petih nizih in skoraj štirih urah igre izločil finalista OP ZDA, 11. nosilca Južnoafričana Kevina Andersona.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.