Šok v Nemčiji! Bavarski velikan se poslovil že v četrtfinalu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Freiburg je v četrtfinalu pokala presenetljivo izločil Bayern.
Oglej si celoten članek

Freiburg je sinoči v gosteh z 2:1 (1:1) presenetljivo izločil Bayern v četrtfinalu pokala in se po sploh prvi zmagi v Münchnu nad rekordnimi nemškimi prvaki uvrstil v polfinale. Freiburg, lani je bil poražen v finalu, je dosegel prvo zmago po 14 tekmah v nizu proti bavarskemu velikanu.

Dayot Upamecano je po podaji s kota in strelu z glavo razveselil 75.000 gledalcev v 20. minuti za vodstvo gostiteljev, Nicolas Höfler je le sedem minut pozneje izenačil za goste. Zmago jim je prinesel Lucas Höler v peti minuti sodnikovega dodatka tekme in po enajstmetrovki, ker je pred tem Jamal Musiala igral z roko v kazenskem prostoru.

Novi trener bavarske ekipe Thomas Tuchel je po veliki zmagi na debiju, ko je vodil moštvo do zmage s 4:2 proti največjemu domačemu tekmecu, Borussiji Dortmund, že na drugi tekmi doživel šokanten poraz. Naslednja težka preizkušnja Bayern čaka prihodnji torek v četrtfinalu lige prvakov v Manchestru proti Cityju.

Foto: Profimedia Thomas Tuchel

Freiburg je lani v finalu domačega pokala po enajstmetrovkah izgubil proti Leipzigu nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla. Leipzig bo četrtfinalno tekmo igral nocoj doma proti Borussii, pred tem bosta igrala še Nürnberg in Stuttgart.

Randal Kolo Muani pa je z dvema goloma v dveh minutah (11. in 13. minuta) na drugi torkovi tekmi zagotovil domačo zmago z 2:0 proti Unionu iz Berlina Eintracht Frankfurtu, zmagovalcu evropske lige v prejšnji sezoni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.