Šok v svetu tenisa! Največji vseh časov odkrili raka grla in dojke

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Martini Navratilovi so znova diagnosticirali raka dojke in tokrat tudi še grla.
Oglej si celoten članek

Nekdanja prva teniška igralka sveta s češkim in ameriškim potnim listom Martina Navratilova je zbolela za rakom grla in dojke. Šestinšestdesetletnica se je leta 2010 že zdravila zaradi raka dojke, ki je bil takrat še v zgodnji fazi, tokrat pa se je bolezen vrnila.

"Ta dvojni udarec je resen, vendar še vedno popravljiv in upam na ugoden razplet. Borila se bom z vsem, kar imam," je dejala zmagovalka 18 turnirjev za grand slam med posameznicami, ki tako ne bo odpotovala v Avstralijo na prvi grand slam sezone, kjer bi sicer delala kot televizijska voditeljica.

Foto: Epa martina navratilova

Njen zastopnik pa je v izjavi za javnost dejal: "Martini Navratilovi so diagnosticirali raka na grlu v prvem stadiju. Napoved je dobra in Navratilova bo zdravljenje začela ta mesec."

Navratilova sicer velja za eno največjih, morda celo največjo teniško igralko vseh časov. Med posameznicami je osvojila kar neverjetnih 18 grand slam naslovov, katerim je dodala še 31 naslovov med ženskimi in 10 med mešanimi dvojicami. S skupaj 59 naslovi je absolutna rekorderka po številu grand slamov. Med posameznicami je rekordnih devetkrat slavila v Wimbledonu.

Številka ena svetovnega tenisa je bila kar 332 tednov (dalj časa v vsej zgodovini le Steffi Graf) med posameznicami ter rekordnih 237 tednov med dvojicami. Osvojila je kar 167 turnirjev najvišjega nivoja med posameznicami in 177 med dvojicami. Oboje še danes velja za rekord.

Foto: Profimedia Martina Navratilova

V letu 1983 in 1984 je slavila na rekordnih šestih zaporednih grand slamih, obenem pa je v letu 1983 od 99 dvobojev izgubila samo enega in si lasti najuspešnejšo sezono v zgodovini tenisa (98,8-odstotna uspešnost). Prav tako drži najdaljši niz nepremagljivosti v zgodovini tenisa, ko je slavila kar na 74 zaporednih dvobojih.

Upokojila se je leta 2006, potem ko je pri svojih 49 letih slavila na OP ZDA v mešanih dvojicah, več kot 32 let po svojem prvem slavju na katerem izmed grand slamov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.