Šok za Jumbo-Vismo, dve celotni ekipi zapuščata Giro!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mitchelton-Scott in Jumbo-Visma po pozitivnih testih na covid-19 zapuščata Giro,dirka končana tudi za Matthewsa.
Oglej si celoten članek

Avstralsko kolesarsko moštvo Mitchelton-Scott po štirih pozitivnih testih na novi koronavirus med svojim osebjem zapušča dirko po Italiji, so sporočili organizatorji Gira. Italijansko pentljo pa po pozitivnem testu na covid-19 zapušča tudi avstralski kolesarski zvezdnik ekipe Sunweb Michael Matthews.

Steven Kruijswijk, triintridesetletni član Jumbo-Visme, za katero sicer dirka tudi slovenski zvezdnik Primož Roglič, je bil eden od dveh kolesarjev, ki sta bila pozitivna po zadnjem svežnju testov, ki so jih opravili v nedeljo in ponedeljek na dirki po Italiji, je sporočilo nizozemsko moštvo.

"Kruijswijk ne kaže simptomov covida-19, bil pa je zelo motiviran, da dobi letošnjo dirko. Novico o pozitivnem testu je prejel danes zjutraj, vsi ostali člani ekipe in osebja pa so bili po dveh testiranjih negativni, zaradi česar nadaljujemo z Girom," je na spletni strani zapisala Jumbo-Visma. Kruijswijka tako ne bo startu današnje desete etape italijanske pentlje.

Nekaj ur kasneje pa je odločitev spremenila in se ni pojavila na startu etape od Lanciana do Tortoreta (177 km).

Pred tem je bil na Giru pozitiven tudi Britanec Simon Yates (Mitchelton-Scott), ki je moral že pred odstopom njegove ekipe predčasno končati Giro.

Skupaj je zdravstveno in laboratorijsko osebje na Giru opravilo 571 testov med tekmovalci in ekipami. Poleg dveh kolesarjev pa je bilo pozitivnih še šest članov osebja. Poleg štirih pozitivnih primerov pri Mitchelton-Scottu so po enega zabeležili v ekipah Ag2r La Mondiale in Ineos Grenadiers.

Avstralsko moštvo bi sicer po sedanjih protokolih organizatorja dirke (RCS Sport), nadaljevalo dirko po Italiji, če bi zadostili vsem pogojem, a so se sami odločili, da odstopijo s preizkušnje. Enako velja tudi za Nizozemce.

"Na žalost smo v ponedeljek zvečer prejeli novico, da je več članov naše ekipe okuženih, potem ko smo teste opravili tri dni po vrsti. Ker imamo dolžnost do svojih tekmovalcev in osebja, celotne kolesarske karavane in organizatorjev, smo se odločili, da zapustimo Giro," je dejal šef ekipe Brent Copeland.

Po besedah iz moštva nihče od pozitivnih oseb ne kaže znakov okužbe, karavani pa so na poti do Milana zaželeli vso srečo.

Vse posamično pozitivne osebe bodo prav tako izpustile preostanek dirke po Italiji. Vsi so v samoizolaciji kot narekujejo zdravstveni protokoli Mednarodne kolesarske zveze, organizatorja Gira in italijanskih oblasti.

Danes bo na Giru na sporedu 10. etapa od Lanciana do Tortoreta (177 km).

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.