Šok za ljubitelje kolesarstva: kolesarji ostali brez enega vrhuncev sezone

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dirka Pariz - Roubaix je odpovedana.
Oglej si celoten članek

Prireditelji kolesarske dirke Pariz - Roubaix so sporočili, da letošnje izvedbe ne bodo mogli izpeljati. Vzrok so poslabšane zdravstvene razmere zaradi pandemije novega koronavirusa. Dirka bi morala biti na sporedu 25. oktobra.

Preizkušnja Pariz - Roubaix velja za eno največjih kolesarskih klasik, toda kolesarji in navijači bodo letos ostali brez nje. Dirko so sprva prestavili na jesen, prvotni termin je bil aprilski, zdaj pa niti to ne bo pomagalo.

Foto: Profimedia Pariz - Roubaix

Kot je sporočilo podjetje ASO, ki trži tekmovanje, je glavni vzrok zdravstveni, saj so francoske oblasti v četrtek območje Lilla, ki je v bližini Roubaixa, uvrstile na seznam tistih z največjim zdravstvenim tveganjem zaradi okužb s covidom-19.

Prireditelji so dodali, da so morali z obžalovanjem sprejeti odpoved 118. izvedbe tradicionalne dirke, ki bi jo letos prvič pospremila tudi ženska preizkušnja. So pa že povabili na izvedbo naslednje leto, ki bo predvidoma 21. aprila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.