Šok: zaradi spolnega napada odstopilo celotno vodstvo hokejske zveze

Foto: Epa
Foto: Epa
Kanadska hokejska zveza (Hockey Canada) je danes sporočila, da je njeno celotno vodstvo, na čelu s predsednikom Scottom Smithom, odstopilo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Odstop naj bi bil povezan s prikrivanjem spolnega napada več igralcev mlajše kanadske selekcije leta 2018.
Oglej si celoten članek

"Prepoznali smo nujno potrebo po novem vodstvu in svežih pristopih, zato se je izvršni odbor odločil za odstop," so sporočili iz hokejske zveze Kanade. Volitve bodo 17. decembra, do takrat bo zvezo vodil začasni izvršni odbor, ki pa bo sprejemal le nujne odločitve.

Vodstvo zveze se je znašlo pod hudim medijskim pritiskom pred nekaj meseci, ko so na dan prišle podrobnosti o tem, da so skušali vodilni prikriti spolni napad več igralcev mladinske selekcije Kanade pred štirimi leti.

Žrtev, danes 24-letna ženska, ki je igralce obtožila napada, je z zvezo dosegla izvensodno poravnavo, mediji v Kanadi pa so nedavno razkrili, da so imeli na zvezi pripravljena kar dva posebna "skrivna fonda" za poplačilo odškodnine, poroča AFP. Zaradi afere so občutili tudi poslovne posledice, saj so se številni pokrovitelji umaknili.

Na odločitev o odstopu vodstva se je že odzvala tudi kanadska ministrica za šport Pascale St-Onge in jo označila za "dobro odločitev, ki naj bo prvi korak k vrnitvi zaupanja Kanadčanov". Dodala je, da pričakuje, da bodo v začasnem odboru ljudje, ki si bodo res prizadevali za spremembe. "Hokejska zveza Kanade mora za športnike ustvariti okolje, v katerem ne bo prostora za spolno nasilje in diskriminacijo," je v izjavi za javnost še sporočila ministrica.

*Fotografija je simbolična

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.