Šokantna odločitev o najboljšem nogometašu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Henderson je bil v Angliji najboljši po izboru novinarjev.
Oglej si celoten članek

Angleško združenje nogometnih novinarjev (FWA) je za najboljšega nogometaša sezone 2019/20 izbralo Jordana Hendersona, igralca angleškega prvaka Liverpoola. Kot je združenje FWA zapisalo na spletni strani, je prejel kapetan rdečih več kot četrtino vseh glasov. Ugleden izbor za najboljšega novinarji sicer pripravljajo od leta 1948.

Tridesetletnik je konec junija popeljal Liverpool do prvega naslova prvaka v 30 letih in v boju za nagrado premagal Kevina De Bruyna (Manchester City, 2. mesto), Marcusa Rashforda (Manchester United, 3.) ter moštvena kolega Virgila Van Dijka (4.) in Sadia Maneja (5.).

Henderson je sicer član Liverpoola od leta 2011, ko je za takrat zelo visokih 18 milijonov evrov prestopil iz Sunderlanda. Prestop je bil s strani Liverpoolovih navijačev dolgo viden kot zgrešen, saj se Henderson v prvih sezonah nikakor ni znašel v rdečem dresu.

Šele v zadnjih nekaj letih se je Henderson izkristaliziral kot eden ključnih členov Kloppovega Liverpoola ter eden najboljših nogometašev lige. V letošnji sezoni Premierlige je sicer zbral 30 tekem, na katerih je vpisal 4 zadetke in 5 asistenc.

Kljub temu da je Henderson kot kapetan pripeljal Liverpool po dolgih 30 letih čakanja do zgodovinskega naslova, pa se njegova izbira za najboljšega nogometaša leta lahko primerja s tisto Luke Modrića v izboru za Zlato žogo.

Kevin De Bruyne je imel za sabo namreč senzacionalno sezono, saj je na 34 tekmah dosegel 11 zadetkov, obenem pa je daleč najboljši asistent lige z 19 asistencami, prav tako je igralec, ki je soigralcem ustvaril največ priložnosti, kar 126. A po drugi strani vendarle ni osvojil lige, medtem ko jo Henderson je...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.