Šokantno, kaj je počel gledalec! V zadnjem trenutku so se izognili katastrofi

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Gledalec je v zadnjem trenutku preskočil ograjo ter se tako ognil sprinterjem, ki so drveli proti cilju.
Oglej si celoten članek

Prva etapa Dirke po Portugalski se je zaključila s sprintom glavnine, prav lahko pa bi se končala s tragedijo. Kolesarji so namreč 250 metrov pred ciljem opravili še zadnji desni zavoj in pred njimi se je odprla ciljna ravnina... Po kateri pa se je sprehjal eden izmed gledalcev (ali osebja). Slednji je nato v zadnjem trenutku preskočil ograjo ter se izognil katastrofi.

Vse skupaj so posnele kamere postavljene v cilju, ki bi morale ujeti zaključni sprint, a je tako vso pozornost pobral moški, ki je sprva tekel ob ograji, ko pa je mimo njega zapeljal še zadnji spremljevalni motor, je preko hrbta opazil sprinterje, ki so drveli proti cilju. Na srečo je bil dovolj spreten, da je preskočil ograjo in se rešil na varno.

Na srečo pa poteza omenjenga človeka ni zmedla sprinterjev, ki ga morda sploh niso opazili, oziroma mu vsaj niso posvečali pozornosti, v sprintu pa se je za najmočnejšega izkazal Američan Scott McGill iz ekipe Wildlife Generation.

Incident je sicer spominjal na dogodek z dirke Scheldeprijs, ko je kolesarski svet šokiral eden najboljših sprinterjev na svetu Tim Merlier, a ne zaradi kakšnega dobrega rezultata, temveč zaradi velike neumnosti po dirki.

Belgijski sprinter se je namreč odločil, da prizorišče zapusti kar po progi, pri tem pa ni računal, da bo naletel na zasledovalno skupino, ki se je na ciljni ravnini udarila za 14. mesto.

Merlierju tako ni preostalo drugega, kot da hitro reagira in je na podoben način, le da je pred tem preko vrgel še kolo, preskočil ograjo ter tako preprečil najhujše.

Merlier si je za svojo potezo takrat prislužil 200 švicarskih frankov kazni, medtem ko usoda nepovabljenega gosta na Dirki po Portugalski ni znana.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:47 8. Avgust 2022.

    In takšni idioti - nekateri še mahajo z nekimi kartoni, transparenti, fotografirajo in stojijo praktično na sredini ceste - povzročajo …

  • 07:17 7. Avgust 2022.

    spet eden za ušivo fotko. še čudno da ni delal selfie.. kolesarjenje ukint, pa ga nadomestit s tekmami oklepnikov.. si …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.