Šokantno razkritje: Dallas igra najslabše, ko je izmed vseh v igri ravno Luka!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Luka Dončić ima za sabo zelo slab uvod v sezono, saj igra Dallas najslabšo košarko, ravno ko je na igrišču slovenski zvezdnik.
Oglej si celoten članek

Ekipa Dallas Mavericks je sicer solidno odprla sezono, saj ima po osmih kolih pet zmag in tri poraze, toda od teh petih zmag so samo eno dosegli proti ekipi, ki bi sezono začela s pozitivnim razmerjem zmag in porazov. Z drugimi besedami, Dallas v igri nikakor ne blesti, saj je imel na začetku sezone precej lahek razpored tekem, ki pa je vseeno že dal naslutiti na številne pomankljaje v igri ekipe Jasona Kidda.

In ena izmed njih je zagotovo zelo slaba forma in počasen vstop v novo sezono prvega zvezdnika ekipe. Veliko je statističnih prvin, ki kažejo na zelo slab začetek sezone Luke Dončića. Padlo je število točk na tekmo, saj jih letos zaenkrat dosega 23,9 na tekmo, toda če se da ta padec argumentirati z novim načinom napada, ki si ga želi videti Kidd, pa se težko obrazloži druge statistične prvine.

Foto: Profimedia Luka Dončić

Luka namreč na tekmo v povprečju vrže kar 8 trojk, kljub temu da za tri točke meče z vsega 25-odstotno učinkovitostjo. Luka prav tako ni uspel popraviti svoje natančnosti pri prostih metih, ki so bili ena izmed največjih šibkosti že v prejšnjih sezonah. Še več, še nikoli jih ni izvajal tako slabo kot letos, ko ima prvič povprečje celo pod 70 % (69 %).

Prav tako je Luka, ki je bil prejšnja leta pravi stroj za trojne dvojčke (letos ga na osmih tekmah še ni dosegel), nekoliko padel pri statistiki skokov in asistenc, toda tudi dobrih 8 skokov in 7 asistenc na tekmo je vseeno lepo statistika. Bolj skrbijo izgubljene žoge, saj Luka na tekmo izgubi več kot štiri žoge (je osmi najslabši v ligi), kljub temu da je ta po Kiddovih navodilih manj časa v njegovih rokah.

Kar pa je daleč najbolj zaskrbljujoč podatek, pa je dejstvo, da je njegov povprečni "plus/minus" kar -10,5 točk na tekmo. Z drugimi besedami, ko je Luka na igrišču, njegova ekipa povprečno na tekmi zaostaja za več kot 10 točk. Noben drug košarkar Dallasa nima tako slabe te statistične prvine, kar pomeni, da igra Dallas najslabšo košarko, ko je izmed vseh igralcev na igrišču ravno Luka.

Foto: Profimedia Luka Dončić

Drugi najslabši v tem segmentu pri Dallasu je Kristaps Porzingis, ki ima razmerje -10, medtem ko imajo vsi ostali dosti boljša razmerja, najbolje pa ekipa funkcionira, ko je na parketu Jalen Brunson, saj so Mavericki z njim na igrišču v povprečju boljši od nasprotnika za 3,8 točke na tekmo.

Za še lepši prikaz, kako slab je Lukov plus/minus, vzemimo v obravnavo celotno ligo, v kateri je do sedaj na igrišče stopilo kar 437 košarkarjev. Luka ima 432. plus/minus v celotni ligi. Izmed 437 košarkarjev je v omenjeni prvini le pet košarkarjev zaenkrat slabših od Dončića, od tega da sta Marcus Morris in Jake Layman odigrala vsega dve oziroma eno tekmo in ju le stežka vključimo v vzorec.

Luka bo tako moral drastično dvigniti svoje predstave, če želi letos s svojo ekipo narediti kakšen korak naprej ter končno preskočiti kakšno oviro v končnici. Luka je v preteklosti zagotovo že dokazal, da je tega sposoben, toda tako sam, kot celotno moštvo, se mora počasi prebuditi ter začeti igrati pravo košarko, na kakršno tako nestrpno čakamo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:13 5. November 2021.

    Samo je debeluh ratal

  • 18:33 5. November 2021.

    Bo kar držalo. Je še daleč od takega vodje ekipe kot to vlogo razumejo v NBA. Zato bolje delujejo, ko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.