Sokoli brez milosti s Srbi

Foto: Žurnal24 Cefl Ljubljana Silverhawks Novi Sad Dukes Foto: Žurnal24 Cefl Ljubljana Silverhawks Novi Sad Dukes Foto: Žurnal24 Cefl Ljubljana Silverhawks Novi Sad Dukes Foto: Žurnal24 Cefl Ljubljana Silverhawks Novi Sad Dukes Jordan Capitanio Foto: Žurnal24 Cefl Ljubljana Silverhawks Novi Sad Dukes Foto: Žurnal24 Cefl Ljubljana Silverhawks Novi Sad Dukes Foto: Žurnal24 Cefl Ljubljana Silverhawks Novi Sad Dukes Foto: Žurnal24 Cefl Ljubljana Silverhawks Novi Sad Dukes Foto: Žurnal24 Cefl Ljubljana Silverhawks Novi Sad Dukes Foto: Žurnal24 Cefl Ljubljana Silverhawks Novi Sad Dukes Rok Štamcar Foto: Žurnal24 Cefl Ljubljana Silverhawks Novi Sad Dukes Foto: Žurnal24 Cefl Ljubljana Silverhawks Novi Sad Dukes Foto: Žurnal24 Cefl Ljubljana Silverhawks Novi Sad Dukes Foto: Žurnal24 Cefl Ljubljana Silverhawks Novi Sad Dukes Foto: Žurnal24 Cefl Ljubljana Silverhawks Novi Sad Dukes Foto: Žurnal24 Cefl Ljubljana Silverhawks Novi Sad Dukes Foto: Žurnal24 Cefl Ljubljana Silverhawks Novi Sad Dukes Foto: Žurnal24 Cefl Ljubljana Silverhawks Novi Sad Dukes Foto: Žurnal24 Cefl Ljubljana Silverhawks Novi Sad Dukes Foto: Žurnal24 Cefl Ljubljana Silverhawks Novi Sad Dukes Foto: Žurnal24 Cefl Ljubljana Silverhawks Novi Sad Dukes Foto: Žurnal24 Cefl Ljubljana Silverhawks Novi Sad Dukes Foto: Žurnal24 Cefl Ljubljana Silverhawks Novi Sad Dukes Foto: Žurnal24 Cefl Ljubljana Silverhawks Novi Sad Dukes Foto: Žurnal24 Cefl Ljubljana Silverhawks Novi Sad Dukes Foto: Žurnal24 Cefl Ljubljana Silverhawks Novi Sad Dukes Foto: Žurnal24 Številka 5 pri Silverhawksih letos je Jordan Capitanio. (Foto: Matej Podgoršek)
"Nikoli ni milosti!" To so besede Milana Narata, enega od junakov zmage Silverhawksov 48:0 nad moštvom Novi Sad Dukes. V galeriji poglejte, kako so jih zmleli in dokazali, da je drugo mesto realno.
Oglej si celoten članek
Govorili so si, da jih morajo razbiti in so jih, pravi Jordan Capitanio. Intervju z njim po prvih dveh tekmah bomo objavili v ponedeljek.

V sezoni 2007 so Novi Sad Dukes ljubljanske Silverhawks premagali 56:0, to soboto je bil razplet ravno obraten. Člani prvega slovenskega kluba ameriškega nogometa so dominirali od prve minute. Jordan Capitanio je prvi touchdown pritekel v prvem napadu. Sledil je šov Milana Narata s sacki, dva safetyja in točke iz prostih strelov. Za rezultat polčasa 21:0 je David Turšič prestregel žogo in pritekel nov touchdown. Že tako oslabljeni gostje so zaradi poškodbe ostali brez svojega prvega tekača Mareša (porezan vrat in pretres možganov), katerega je prizemljil Peter Namorš. Komaj se je drugi polčas začel, že je padel naslednji touchdown. Capitanio ni stekel, temveč podal Roku Štamcarju in ta je dosegel nove točke. Sledila sta še dva touchdowna okrepitve iz ZDA, a enega so sodniki neupravičeno razveljavili. Ob koncu tekme so Silverhawks tek zamenjali za podaje. Najlepšo je v končni coni ujel Jernej Pavlič. Touchdown so sodniki sprva razveljali, a ga po posvetu le priznali in pomirili razburjene Ljubljančane. Obramba z odličnima Naratom in Keithshonom Dantzlerjem prav tako ni popuščala in tekma se je končala z 48:0.

Naslednja dva vikenda so Silverhawks prosti, nato pa sledi devet zaporednih tekem v ligi Cefl oziroma DP. Najprej (9. maja) gostujejo v Budimpeši pri Wolvesih.

"Pričakoval sem tesno tekmo. Tole pa je bila čista dominacija. V prvem polčasu nam v napadu sicer ni šlo, v drugem pa je stekel tudi ta," je v prvi izjavi po tekmi za Žurnal24 dejal glavni trener Silverhawksov, Uroš Valant. "Naš cilj je drugo mesto in zdaj vidimo, da je dosegljivo. V končnico moramo in radi bi, da bi jo igrali doma in zato želimo drugo mesto." Najboljši igralec na tekmi Milan Narat je ostal skromen: "Lepo je igrati, če imaš dobre soigralce. Potem ni težko priti do nasprotnika. Lahko bi bilo še bolje. Če bi znal še bolje tacklat, bi bilo še bolje." Silverhawks so bili to soboto na Kodeljevem brez milosti. "Nikoli ni milosti! Že prvo tekmo bi morali zmagati. Če bi imeli več igralcev linije, bi zmagali. Ko pridejo Vukovi k nam, bo bolje. Takrat jih bomo premagali in gremo na prvo mesto," obljublja Narat (imel je devet tacklov) in dodaja: "Zmaga je za Ano."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.