Sol na rano Ricciardu: "Spektakularno slaba odločitev"

Foto: Epa
Foto: Epa
Avstralski dirkač je z odločitvijo, da zapusti Red Bull, pošteno brcnil v temo, meni njegov nekdanji šef.
Oglej si celoten članek

Daniel Ricciardo, nekdanji član "rdečega bika", si ne bi mogel izbrati slabšega trenutka za selitev k drugemu moštvu, meni šef Red Bulla Christian Horner.

Avstralec, produkt Red Bullovega mladinskega dirkaškega programa, je bil član ekipe med letoma 2014 in 2018, pred tem pa se je kalil v podružničnem moštvu Toro Rosso.

Ricciardo je v formuli 1 debitiral z moštvom HRT v sezoni 2011, že leto kasneje pa je dobil priložnost v Toro Rossu. Po treh sezonah je prestopil v Red Bull, kjer je leta 2014 povsem zasenčil tedaj štirikratnega branilca naslova Sebastiana Vettla

Vettel se je po koncu sezone preselil k Ferrariju, Ricciardo pa je ob Danilu Kvjatu postal prva violina avstrijske ekipe. Nepredvidljivi Rus je že po letu in pol nazadoval nazaj v Toro Rosso, njegovo mesto pa je zasedel nadobudni Max Verstappen.

Nizozemec se je kljub mladosti hitro uveljavil kot eden največjih talentov v F1, kar je privedlo do konflikta znotraj ekipe. 

Zaradi trenj z moštvenim kolegom, strahu pred izgubo statusa in nezaupanja v Hodnin pogonski sklop se je Ricciardo za dve leti preselil k Renaultu, lani pa je podpisal triletno pogodbo z McLarnom. Vrhunec njegove prve sezone v legendarni britanski ekipi je bila nepričakovana zmaga na VN Italije, splošno gledano pa se je Avstralec izgubil v sivem povprečju.

Foto: Epa

Sodelovanje med Hondo in Red Bullom se je medtem izkazalo za zelo uspešno, kar se je potrdilo z osvojitvijo lanskega dirkaškega naslova svetovnega prvaka. V avstrijski ekipi so zaradi tega prepričani, da je Ricciardo z odhodom storil veliko napako.

Foto: Epa daniel ricciardo "Daniel je spoznal, da je Max v vzponu in ni želel postati druga violina," je o razlogih za razhod spregovoril Horner. "Izbral si je spektakularno slab trenutek. Imel je dvome glede Honde, ki pa je pripravila zelo konkurenčen motor in zmagovalni paket," je dodal britanski inženir.

Ricciardo naj bi imel po koncu sezone 2018 na mizi "astronomsko ponudbo" Red Bulla, vendar se je raje odločil za Renault, kjer se je v dveh letih samo dvakrat povzpel na zmagovalni oder, preden se je pri McLarnu znašel v senci moštvenega kolega Landa Norrisa.

"Daniel je odličen dirkač in razočarani smo bili, ko je odšel. Na žalost se mu ni izšlo po željah. Ima izjemne naravne sposobnosti in je velika osebnost. Zdaj ima ob sebi ima še konkurenčnega moštvenega kolega, zato mu zagotovo ni lahko," še meni Horner.

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.