Soliden drugi polčas dovolj za skromni Čile

Foto: EPA Slovenija Čile SP v rokometu Foto: EPA Gajić Slovenija Čile SP v rokometu Foto: EPA Rodrigo Salinas Kozlina Slovenija Čile SP v rokometu Foto: EPA navijači Slovenija Čile SP v rokometu Foto: EPA navijači Slovenija Čile SP v rokometu Foto: EPA navijači Slovenija Čile SP v rokometu Foto: EPA Slovenija Čile SP v rokometu Foto: EPA Pahor Slovenija Čile SP v rokometu Foto: EPA navijači Slovenija Čile SP v rokometu Foto: EPA Denić Slovenija Čile SP v rokometu Foto: EPA Slovenija Čile SP v rokometu Foto: EPA Eric Caniu Prošt Slovenija Čile SP v rokometu Foto: EPA Rodrigo Salinas Kozlina Luka Žvižej Slovenija Čile SP v rokometu Foto: EPA Gajić Jofre Slovenija Čile SP v rokometu Foto: EPA Dolenec Slovenija Čile SP v rokometu
Slovenska rokometna reprezentanca je z zmago proti Čilencem (36:23) začela svoje udejstvovanje na letošnjem svetovnem prvenstvu. Prva tekma skupine A je bila sicer na sporedu že včeraj, ko so Katarci ugnali Brazilce (28:23), danes pa so aktualni prvaki Španci ugnali Beloruse (38:33).
Oglej si celoten članek

Po slabše odigranem prvem polčasu je Slovenija v nadaljevanju stvari hitro postavila na svoje mesto in prišla do pričakovane visoke zmage (36:23) proti Čilu, po kateri so varovanci Borisa Denića na prvem mestu v skupini A. V soboto se bodo Slovenci pomerili z Belorusi, ki so danes izgubili s Španijo (38:33).

Slovenski selektor za predtekmovalni del svetovnega prvenstva ni prijavil poškodovanega krožnega napadalca Uroša  Bundala, prav tako manjka edini pravi levi zunanji igralec Klemen Cehte.

Izenačen prvi polčas

V vratih Slovenije je pričakovano začel Gorazd Škof in že v prvem napadu zbral dve obrambi, prve tri gole za Denićeve izbrance pa je zabil Dragan Gajić. Čilenci se kljub slabemu začetku niso predali in v sedmi minuti so z golom Rodriga Salinasa izenačili (4:4), isti igralec pa je nato poskrbel tudi za prvo vodstvo Južnoameričanov.

Slovenci so imeli v prvem delu tekme veliko težav z agresivno obrambo nasprotnikov, po 12 minutah so izgubili že štiri žoge. Čilenci so v 13. minuti povedli za dva gola (7:9), Denić pa je v vratih Škofa zamenjal s Primožem Proštom. Na drugi strani je René Oliva ubranil nekaj močnih strelov. V igri Slovenije smo pogrešali predvsem hiter prehod v napad, ki bi rezultiral v kakšnem lahkem zadetku. Kljub težavam so Slovenci v 18. minuti izenačili po petem golu Gajića (9:9).

V 23. minuti, ko so imeli Čilenci dva igralca manj, so fantje s sončne strani Alp le prišli do novega vodstva, ko je zadel Jure Natek (12:11). Prošt je bil dobro razpoložen, a slovenska obramba ni delovala prepričljivo in Čilenci so vseskozi ostajali blizu. Nekaj mirnosti je vnesel že šesti gol Gajića, po katerem so Slovenci povedli za dva zadetka (14:12), takšno prednost pa so imeli tudi po koncu prvega polčasa (16:14).

Boljše nadaljevanje Slovenije

Na začetku nadaljevanja so Slovenci hitro ušli tekmecem, ko sta zadela Dean Bombač in Matej Gaber (18:14). Za povišanje prednosti je svoj deveti zadetek dosegel Gajić (19:14). Deničevi varovanci se tu niso ustavili, ampak so zaigrali čvrsteje v obrambi in iz protinapadov še naprej polnili mrežo Olive (21:14). Prvi gol so Čilenci dosegli šele v 37. minuti, a razlika je kmalu znašala že deset golov (24:14), ko je zadel David Špiler.

Najslabše rangirana reprezentanca skupine A se je v naslednjih minutah sicer uspela malce približati (26:18), a sredi drugega dela je bilo že jasno, da bo Slovenija odnesla dve točki. Po prvem golu Vida Kavtičnika je bila razlika spet dvomestna (28:18). Pri Čilencih je imel organizator igre Nicolas Jofré precej manj prostora za razigravanje kot v prvem delu in napake so se vrstile, svoje delo pa je dobro opravljal tudi Prošt.

V zadnjih minutah je v vrata spet stopil Škof, Prošt je tekmo zaključil z enajstimi obrambami. Tudi Škof je ustavil nekaj žog in Slovenija je na koncu prepričljivo slavila za trinajst zadetkov (36:23).

SP v rokometu (skupina A):

Slovenija : Čile 36:23 (16:14)
Gajić 9, Špiler in Dolenec po 5; R. Salinas 10, Frelijj 5.

Španija : Belorusija 38:33 (21:17)
Katar : Brazilija 28:23 (15:12)

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.