Sonca dobila nepričakovanega junaka

Foto: Twitter Cam Johnson.
Foto: Reševalni pas/Twitter Cam Johnson.
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na soboto odigrali devet tekem.
Oglej si celoten članek

Zasedba iz Arizone Phoenix Suns je za eno točko iztržila domačo zmago proti New York Knicks. Junak tekme v dvorani Footprint Center je bil Cam Johnson, ki je s trojko prehitel zvok sirene, ki označuje konec tekme.

Johnson, ki je sicer igral s položaja rezervnega igralca, je prikazal svojo najboljšo košarko v karieri, njegov končni točkovni izkupiček se je ustavil pri 38 točkah, kar je v največ v karieri. Bil je izjemen z razdalje, dosegel je kar devet trojk v 12 poskusih.

Priložnost za odločilno šesto trojko v zadnji četrtini se je Johnsonu ponudila, ko je Alec Burks zgrešil svoj drugi prosti met, izid je bil tako 114:112 za goste. Takrat je Johnson svojo veliko noč zaključil s svojim najboljšim metom in zadel trojko z velike razdalje po podaji Cama Payna.

Phoenix je še izboljšal svoje razmerje zmag in porazov, ki znaša 51-12 za vodilno mesto v zahodni konferenci in v ligi NBA.

Video Ne boste verjeli, katero slovensko pesem je Dončić zavrtel v Dallasu

V vzhodnem delu prvenstva so košarkarji Philadelphie 76ers ubranili drugo pozicijo (39-23) ter svoj zmagoviti niz podaljšali na pet tekem. Tudi s pomočjo Tyreseja Maxeyja, ki je za zmago nad Cleveland Cavaliers s 125:119 dosegel 33 točk. Philadelphia je po zaspanem začetku že zaostajala 21 točk. V vrstah Phiadelphie se je odlično počuti James Harden, ki je tokrat prispeval 25 točk ter 11 asistenc. Joel Embiid je dodal 22 točk.

Grk Giannis Antetokounmpo je dosegel 34 točk in 16 skokov za zmago Milwaukee Bucks, ki so v drugem dvoboju težke kategorije vzhodne konference premagali Chicago Bulls s 118:112. Branilci naslova iz Milwaukeeja in Chicago si delita enako razmerja zmag in porazov 39-25. Biki so na začetku četrte četrtine vodili za osem točk, a v zaključnih trenutkih obračuna niso bili kos Milwaukeeju.

Denver Nuggets, brez poškodovanega Vlatka Čančarja, je Houston Rockets (116:101) prizadejal še dvanajsti zaporedni poraz.

Zasedba New Orleans Pelicans je presenetljivo ugnala četrto najboljšo ekipo zahodne konference Utah Jazz s 124:90. Pelikani so prišli do četrte zmage po vrsti.

NBA, izidi:

Detroit Pistons - Indiana Pacers                111:106
Philadelphia 76ers - Cleveland Cavaliers        125:119
Washington Wizards - Atlanta Hawks              114:117
Toronto Raptors - Orlando Magic                  97:103
Chicago Bulls - Milwaukee Bucks                 112:118
New Orleans Pelicans - Utah Jazz                124:90
Oklahoma City Thunder - Minnesota Timberwolves  101:138
Denver Nuggets - Houston Rockets                116:101
Phoenix Suns - New York Knicks                  115:114
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.