Sosedje po 60 letih le premagali Angleže

Foto: Epa
Foto: Epa
Angležem spodrsnilo v Budimpešti, Italijani in Nemci remizirali v Bologni.
Oglej si celoten članek

Madžarska nogometna reprezentanca je na svoji uvodni tekmi lige narodov v Budimpešti premagala Anglijo z 1:0, na drugi tekmi skupine 3 v elitni ligi A pa sta se Italija in Nemčija v Bologni razšli z nedoločenim izidom 1:1.

Na Puskas Areni v madžarski prestolnici je bil mož odločitve pred 30.000 gledalci Dominik Szoboszlai. Soigralec nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla pri Leipzigu je edini gol dosegel v 66. minuti, ko je z 11-metrovke premagl angleškega vratarja Jordana Pickforda.

Madžari so tako zabeležili prvo zmago proti Angliji po letu 1962.

Na drugi tekmi v tej skupini so po polomu v kvalifikacijskem ciklusu za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju "prevetreni" Italijani igrali neodločeno z Nemci, ki so v Bologno prišli z vsemi najboljšimi igralci. Azzurre je pred 25.000 gledalci v vodstvo popeljal Lorenzo Pellegrini v 70. minuti, le tri minute kasneje je izenačil Joshua Kimmich in tako preprečil prvi poraz 57-letnega selektorja Hansija Flicka na klopi elfa.

Foto: Epa Joshua Kimmich

V ligi B sta se Finska in BiH v skupini 3 v Helsinkih razšla z nedoločenim izidom 1:1. Oba gola sta padla v izdihljajih obeh polčasov, v končnici prvega je za domače zadel Teemu Pukki z 11-metrovke, izenačujoči gol pa je za Bošnjake v tretji minuti sodnikovega podaljška po podaji Edina Džeka zabil Smail Prevljak. Na drugi tekmi v tej skupini v Podgorici je Črna gora ugnalaRomunijo z 2:0. Prvi gol je dosegel Stefan Mugoša (66.), drugega pa Marko Vukčević (87.).

Na tej ravni tekmovanja je bila še ena tekma v skupini 1, na njej je Armenija po golu Eduarda Spertsjana v 74. minuti na kolena položila Irsko z 1:0.

V ligi C sta bila na sporedu dva obračuna v skupini 1. Na prvem obračunu v skupini 1 je Luksemburg v gosteh premagal Litvo z 2:0, Turčija pa je bila doma boljša od Ferskih otokov s 4:0. Za Luksemburžane je oba gola dosegel Danel Sinani (44., 78.), za Turke pa so zadeli Cengiz Under (37.), Halil Dervisoglu (47.), Serdar Dursun (82.) in Merih Demiral (85.).

V nedeljo bo znova zaigrala tudi Slovenija. Po porazu na četrtkovi tekmi v Ljubljani proti Švedski z 0:2 se bo v Beogradu ob 20.45 pomerila s Srbijo, ki je na prvi tekmi skupine 4 v ligi B klonila proti Norveški z 0:1. Drugi par skupine je Švedska - Norveška.

V elitni ligi A sta nedeljska para Portugalska - Švica in Češka - Španija (skupina 2), v ligi C Ciper - Severna Irska, Kosovo - Grčija (skupina 2), Gibraltar - Severna Makedonija in Bolgarija - Gruzija (skupina 4), v skupini D pa je na sporedu le ena tekma med San Marinom in Malto (skupina 2).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.