Sosedski derbi Novogoričanom

Foto: Žurnal24 Vsi, ki so bili vpleteni v prestop Etiena Velikonje iz Gorice v Maribor, so prep
Na sosedskem derbiju v Ajdovščini so se zmage veselili Goričani, medtem ko je v Kranju na tekmi zmaga ostala doma. Že v soboto je Koper premagal Olimpijo na otvoritvi nove Bonifike (2:0).
Oglej si celoten članek

Na sosedskem derbiju med Primorjem in Hitom Gorico so se v Ajdovščini zmage razveselili gostje, ki so zadnje pol ure tekme sicer odigrali z igralcem manj, saj je bil izključen Zarifović. Primorje, ki ukvarja z finančnimi težavami, sta pokopala Kris Jogan, ki je zadel v prvem polčasu in Gregor Balažic, ki je 20 minut do konca tekme postavil končni izid 2:0.

 

Triglav kar na šesto mesto

Triglav, ki je v začetku sezone domoval na dnu lestvice Prve lige, se je tokrat z novo domačo zmago, tokrat nad tretjeuvrščeno Nafto, prebil že na šesto mesto. Za zmago Gorenjcev z 2:0 sta poskrbela Dejan Burgar, ki je v zadnjem času v zelo dobri formi in Matic Sever, ki je zabil končni žebelj v krsto Naftašev, ki ne najdejo poti iz krize.

Velenjčani slavili v Domžalah
Zadnjo tekmo 15. kola so ob Kamniški Bistrici odigrali nogometaši Domžal in Rudar Velenja. Čeprav so bili pred tekmo domači izraziti favoriti, so na koncu morali priznati premoč varovancem nekdanjega selektorja Bojana Prašnikarja. Velnjčani so večino dela opravili že v prvem polčasu, ko so povedli z 2:0. Domžalčani so v drugem polčasu sicer uspeli znižati, a so gostje iz Velenja hitro zadeli še enkrat in razrešili vse dvome o zmagovalcu. Delo pa jim je v 78. minuti z drugim rumenim kartonom še dodatno olajšal Mitja Zatkovič.

 

Osterc edini reprezentant
Če smo na tekmi med Koprom in Olimpijo pričakovali pravo revijo nekdanjih reprezentantov, je na igrišče stopil le najbolj standardni od vseh - Milan Osterc. Miran Pavlin je pri Kopru sedel na klopi, Amirja Karića ni bilo niti v ekipi, kot tudi ne Sebastjana Cimerotiča in Ermina Rakoviča. Počitnice?

Otvoritev prenovljene Bonifike se v Kopru ni začela dobro za nobeno izmed ekip, saj so koprski navijači že po slabih desetih minutah kar dvakrat vpadli na igrišče in izsilili prekinitev. Najprej je eden izmed navijačev pretekel celotno dolžino igrišča in izzival Olimpijine Green Dragons, drugi navijač pa je že čez nekaj minut na igrišče priletel z baklo. Razgreteže je po vzoru ljubljanskega župana Zorana Jankovića odšel mirit tudi njegov koprski "kolega" Boris Popović. Prvi polčas je sicer minil v znamenju obupnega nogometa, še najbližje golu pa je bil dvakrat Milan Osterc, a ga je z izvrstnima posredovanjema obakrat zaustavil gostujoči vratar Damir Botonjić.

Nadaljevanje tekme je bilo podobno nezanimivo, brez pravih priložnosti. Zeleno-beli so sicer začeli igrati in Boban Jović je nevarno streljal od daleč, toda kanarčki so že v naslednjem napadu povedli. Milan Osterc je na robu kazenskega prostora mojstrsko s prsmi odložil žogo Ivici Gubercu, ki je z izjemnim strelom ob Botonjićevi daljši vratnici zabil premierni gol na prenovljeni Bonifiki. Domači navijači so odgovorili z zajetno bakljado, ki pa ni prekinila tekme. Zeleno-beli so do konca sicer jalovo pritiskali, a niso zmogli izenačiti, dokončno pa jih je pokončal njihov nekdanji nogometaš Osterc, čigar strel je v mrežo s slabim posredovanjem spustil Botonjić.

Hat-trick Volaša za rekord Maribora
Maribor
je na tekmi s CM Celjem potreboval zmago, da bi zabeležil rekordni start sezone kakšnega kluba v slovenski ligi, ki ga je od leta 1999 držala mariborska generacija "Lige prvakov" pod vodstvom Bojana Prašnikarja. S hat-trickom Daliborja Volaša in golom kapetana Marcosa Tavaresa se je še enkrat več pokazal boleč razkorak med vijoličastimi in ostalo brezzobo konkurenco, tako da so se vijoličasti dobesedno sprehodili do nove zmage in na vrhu lestvice s tekmo več pobegnili že na osem točk prednosti. Bi lahko Mariborčani nepremagani odigrali celo sezono? Vijoličasti letos še ne poznajo poraza, najslavnejši "nepremagljivi" (Invincibles) pa so bili v evropskem nogometu v sezoni 2003/04 nogometaši Arsenala. Topničarji so takrat osvojili 90 od možnih 114 točk ali 78,9%. Maribor je s sobotno zmago pri 82,2%, a do konca sezone je še veliko.

Lestvica:
1. Maribor 37 točk
2. Domžale 29
3. Nafta Lendava 23
4. Luka Koper 21
5. Rudar Velenje 19
6. HiT Gorica 19
7. Triglav 17
8. Primorje 15
9. Olimpija 14
10. CM Celje 13

Slovenska liga, 15. kolo:

CM Celje : Maribor 0:4 (0:3)
Volaš (4, 45, 64), Tavares (25) 

Luka Koper : Olimpija Ljubljana 2:0 (0:0)
Guberac (68), Osterc (90)

Primorje : HiT Gorica 0:2 (0:1)
Jogan (18), Balažic (73)
RK: Zarifović (63/Hit Gorica)


Triglav : Nafta Lendava 2:0 (1:0)
Burgar (45), Sever (55)


Domžale : Rudar Velenje 2:3 (0:2)
Šimunović (65), Kosmač (82); Djermanović (32), Trifković (34), Tolimir (68)
RK: Zatkovič (78/Domžale)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.