Southampton v kitajskih rokah

Foto: EPA
Foto: EPA
Angleški nogometni premierligaš Southampton je naslednji klub, ki je dobil lastnike z Bližnjega ali Daljnega vzhoda. V ponedeljek so namreč sklenili poslovno sodelovanje s kitajskim poslovnežem Gaom Jishengom.
Oglej si celoten članek

Po podatkih britanskih medijev je posel vreden 200 milijonov funtov (220 milijonov evrov), kitajski vlagatelj pa je za ta denar dobil 80-odstotni delež nogometnega kluba Southampton

Preostalih 20 odstotkov je ostalo v lasti Švicarke Katharine Liebherr, ki je bila pred tem večinska lastnica kluba, podedovala ga je po očetu Marcusu leta 2010.

"Začenja se novo in vznemirljivo poglavje našega kluba. Jisheng Gao in njegova hčerka Nelly Gao delita naše vrednote in cilje, skupaj pa lahko veliko dosežemo," je novo sodelovanje na spletni strani predstavila Liebherrjeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.