Šov: Dončić lomil gležnje in zadeval odločilne mete

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Luka Dončić je z odlično igro v podaljšku tekme, ki so jo Dallas Maverick proti New Orleansu dobili s 127:123, prispeval nekaj odločilnih košev in nadušujočih potez ter dosegel novi trojni dvojček.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je odločilno prispeval k zmagi Dallas Mavericks po podaljšku proti New Orleans Pelicans s 127:123 v severnoameriški ligi NBA. S tem je dobil sploh prvi obračun proti številki ena letošnjega nabora Zionu Williamsonu. Miami Heat Gorana Dragića pa je v floridskem derbiju ugnal Orlando Magic s 116:113.

Enaindvajsetletni Dončić je Dallas v podaljšku popeljal do zmage na prvem medsebojnem obračunu najbolj opevanih mladih košarkarjev v zadnjih letih. Zion Williamson se je sicer izkazal z 21 točkami, Dončić pa se je na koncu smejal zadnji, čeprav je v rednem delu obračuna večkrat v bolečinah pogledoval proti poškodovanemu levemu palcu, zaradi česar ni veliko zaključeval pod košem. Zgrešil je tudi lahko polaganje in izgubil veliko žog (7).

14. trojni dvojček

V podaljšku pa je prevzel odgovornost in dosegel sedem točk, prispeval pa je še pomembno podajo Latvijcu Kristapsu Porzingisu za zabijanje ter odločilni skok v napadu, s katerim so nato po zadetih prostih metih mirno prišli do 38. zmage v sezoni. Vmes je s preigravanjem "polomil še gležnje" gostujočega zvezdnika Jrueja Holidayja. Dončić je v 41 minutah dosegel 30 točk ob 17 skokih in 10 podajah. S tem je še 14. v sezoni prišel do trojnega dvojčka.

Z 22. v karieri pa je presegel rekord Jasona Kidda v dresu teličkov. Dončić je za to potreboval vsega 122 tekem. Obenem je postal šele peti košarkar v zgodovini, ki je v eni sezoni dosegel najmanj deset trojnih dvojčkov z najmanj 30 točkami. To je pred njim uspelo le Oscarju Robertsonu, Michaelu Jordanu, Russellu Westbrooku in Jamesu Hardnu.

Dallas (38-25) je z zmago še vedno sedmi v zahodni konferenci, saj so do zmage s 114:107 v gosteh proti Detroitu prišli tudi košarkarji Oklahome (38-24), v boju za prednost domačega parketa v končnici pa moštva ločijo zgolj malenkosti, saj ima četrti Houston (39-21) zgolj zmago več.

Blestel tudi Dragić

Prav tako v boju za četrto mesto na vzhodu dobro kaže Miamiju (40-22). Za to imajo zasluge predvsem strelci z razdalje ob zmagi s 116:113 proti floridskemu tekmecu Orlandu. Goran Dragić in druščina so postavili rekord franšize z 22 trojkami.

Duncan Robinson je vseh svojih 27 točk dosegel z meti izza črte za tri. Zadel je devet od 12 metov. Goran Dragić pa je zadel pet trojk iz devetih poskusov, dvoboj pa je zaključil s 25 točkami in 9 podajami v nekaj več kot 31 minutah na parketu.

Miami ima zdaj tri zmage prednosti pred Indiano na petem mestu, potem ko so Pacers (37-25) izgubili proti vodilnemu Milwaukeeju s 100:119. Po porazu z Miamijem so se Bucks (53-9) pobrali in imajo na vrhu vzhodne konference 10 zmag več od Toronta (43-18).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.