Španci boljši od Katarcev

Foto: EPA
Foto: EPA
Reprezentance v skupinah A in B so na rokometnem svetovnem prvenstvu v Katarju končale 4. kolo.
Oglej si celoten članek

V skupini A sta si ob Sloveniji, ki je premagala Brazilijo s 35:32, nadaljevanje tekmovanja že zagotovila tudi Španija in Katar. V medsebojni tekmi so bili danes boljši Španci z 28:25. Belorusija je ugnala Čile s 34:23 in ostala v igri za drugi del tekmovanja.

Španci so v tesnem obračunu s Katarci prišli do pričakovane zmage, pri kateri je imel največji delež s sedmimi zadetki Valero Rivera. Pri Katarcih je z desetimi goli prednjačil Žarko Marković.

Belorusi so na krilih Sergeja Rutenke in Barisa Puhovskega, ki sta zadela po osemkrat, prav tako pričakovano ugnali zadnjeuvrščeni Čile in ohranili možnost za napredovanje. V zadnjem krogu jih sicer čaka težko delo, saj jim bo nasproti stal Katar. Na drugi strani ima priložnost za uvrstitev v osmino finala tudi Brazilija, ki mora v zadnjem krogu premagati zadnjeuvrščeni Čile.

V skupini B so si napredovanje zagotovile Hrvaška, Makedonija in Avstrija. Hrvati so v derbiju skupine ugnali Makedonijo z 29:26, pri čemer je Ivan Čupić za zmagovalce dosegel devet golov, za poražence pa je Kiril Lazarov zadel sedemkrat. Avstrijci so si napredovanje med najboljših 16 priigrali z zmago proti Iranu z 38:26. Raul Santos je za naše severne sosede zabil osem zadetkov.

Zadnje mesto v osmini finala iz skupine B bosta v zadnjem krogu zapolnila ali Tunizija ali BiH. V današnjem medsebojnem dvoboju teh dveh tekmecev so bili s 27:24 uspešnejši afriški predstavniki. Oussama Boughanmi je za zmagovalce prispeval sedem golov, enega manj pa za BiH Dejan Malinović. Tunizija, trenutno četrta s tremi točkami, se bo v zadnjem krogu merila z odpisanim Iranom, BiH, ki ima zgolj dve točki, pa čaka vodilna Hrvaška.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.