Španci o tem, ali bodo Novaku dovolili nastopiti: "Moral bi ..."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Španci pozivajo Đokovića naj bo za zgled ostalim in se končno cepi.
Oglej si celoten članek

Dogajanje okoli Novaka Đokovića in njegovega (ne)nastopanja na OP Avstralije je zadnja tedna glavna tema vseh športnih medijev.

Tako je v torek tudi špansko vlado doletelo vprašanje, če bo Đokoviću dovoljeno nastopati na španskih tleh, kjer sicer cepljenje za športnike ni obvezno.

Tiskovna predstavnica španske vlade Isabel Rodriguez se je sicer ognila neposrednemu odgovoru, a je poudarila, da bi moral biti Novak Đoković vzor drugim ter se tudi sam dati cepiti.

"Gospod Đoković bi se moral cepiti, to bi bilo najbolj razumno. Pomembno je, da vodi s svojim zgledom in to naši največji športniki in športnice tudi počnejo. Poglejte si recimo gospoda Rafaela Nadala," je vidik španske vlade na tiskovni konferenci pojasnila Rodriguezova.

Foto: Profimedia Novak Đoković

Španija ima sicer eno najvišjih precepljenosti v Evropi, za vstop v državo pa trenutno potrebujete potrdilo o cepljenju ali negativen PCR test ali potrdilo o prebolelosti.

Đoković, ki sicer pogosto obiskuje Španijo, saj si v njej v Marbelli lasti hišo, po trenutnih pravilih tako ne bi smel imeti težav z nastopom na madridskem turnirju, ki je na sporedu med 26. aprilom in 8. majem ter velja za enega najbolj prestižnih evropskih turnirjev. Srb naj bi namreč imel veljavno (a sporno) dokazilo o prebolelosti iz decembra.

Prav tako nima mesto Madrid nobenih posebnih lokalnih s koronavirusom povezanih predpisov, ki bi se nanašali na športne dogodke. Đokoviću tako (vsaj po trenutnih predpisih) na poti do nastopa na španskih turnirjih ne stoji nobena ovira, a je vseeno več kot očitno, da si tudi španska vlada ne želi, da bi necepljeni zvezdnik nastopal na njihovih turnirjih. Tudi predpisi se do aprila še lahko spremenijo...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:05 19. Januar 2022.

    Evo, preberite si: https://www.bbc.com/news/uk-60047438

  • 17:00 19. Januar 2022.

    Haha, privoščljivci bolani. Ampah Wimbledon ga čaka, ker tam ukinjajo vso to sranje, zele potne liste, maske, ... bežte gledat …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.