Španci pred Stožicami na Kanarske

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Čez nekaj manj kot tri tedne bodo obiskali Ljubljano in odprli novo dvorano v Stožicah. Košarkarji Španije, aktualni svetovni prvaki, pa še prej odhajajo na priprave v Las Palmas na Kanarskih otokih.
Oglej si celoten članek

Petnajst izbrancev selektorja Sergia Scariola se je v sredo v madridski Areni predstavilo španski javnosti, še vedno rahlo "okajenih" po nogometnem naslovu svetovnih prvakov. Kljub odsotnosti prvega zvezdnika Pauja Gasola bodo Španci tudi v Turčiji seveda še kako močni.

Za zdaj poškodba še vedno muči Sergia Llulla, ki bo izpustil nekaj tednov priprav, sicer pa Furija na vzhod Evrope in še prej v Ljubljano (10. avgusta) potuje precej spremenjena. Tu je mladi zvezdnik Joventuta Josep Franch, ki je s Španijo osvojil bronasto kolajno na evropskem prvenstvu do 19 let. Tu so še Fernando San Emeterio, Pablo Aguilar in Rafa Martínez, Gasolovo breme pa naj bi v največji meri prevzemal Barcelonin as Fran Vázquez. Košarkar iz Galicije ni igral na EP v Srbiji, za nameček pa se je poškodoval na pripravah za zadnje SP na Japonskem.

Tekma v Ljubljani bo za Špance že sedma pripravljalna, saj bodo že pred stožiško že odigrali tekme s Slonokoščeno obalo, Kanado in Litvo. V turški Izmir se bodo rdeči podali 25. avgusta, kjer bodo lovili ponovitev Saitame izpred štirih let.

Seznam španskih reprezentantov za SP:

José Manuel Calderón (Toronto Raptors)
Ricky Rubio (FC Barcelona)
Sergio Llull (Real Madrid)
Juan Carlos Navarro (FC Barcelona)
Rudy Fernández (Portland Trail Blazers)
Rafa Martínez (Power E. Valencia)
Alex Mumbrú (Bilbao B.)
Carlos Suárez (Asefa Estudiantes)
Fernando San Emeterio (Caja Laboral)
Víctor Claver (Power E. Valencia)
Jorge Garbajosa (Real Madrid)
Pablo Aguilar (Real Madrid)
Marc Gasol (Memphis Grizzlies)
Felipe Reyes (Real Madrid)
Fran Vázquez (FC Barcelona)
Josep Franch (DKV Joventut)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.