Španci prepričljivo boljši (88:68)

Foto: Žurnal24 Hasan Rizvic Rizvić Marc Gasol Foto: Žurnal24 Marc Gasol Hasan Rizvic Rizvić Foto: Žurnal24 Rudy Fernandez Uros Uroš Slokar Foto: Žurnal24 Fernando San Emeterio Miha Zupan Foto: Žurnal24 Fran Vazquez Felipe Reyes Miha Zupan
Slovenska košarkarska izbrana vrsta je kljub optimističnim napovedim pred tekmo na pripravljalnem turnirju v Vitorii zabeležila še drug poraz, tokrat so bili usodni Španci (68:88).
Oglej si celoten članek

Slovenski fantje so zelo dobro začeli dvoboj in hitro prišli do vodstva z 9:3, ki so ga nekaj časa tudi uspešno zadrževali, toda Španci so z delnim izidom 15:4 do konca četrtine rezultat popolnoma spreobrnili. V drugi četrtini so varovanci Sergia Scariola po trojki Lakoviča, ki je Slovenijo približal na vsega dve točki zaostanka (16:18), le še stopili na plin in prišli do visoke prednosti, ki je ob koncu polčasa znašala kar 16 točk! (30:46). Škripala je igra v napadu, manjkalo je sodelovanja v obrambi, Španci pa so popolnoma prevladovali v skoku, tudi zgrešeni čisti meti z razdalje niso bili redkost.

Nismo se dobro znašli pri španski agresivnosti in tudi pri pomoči sodnikov, ki so Špancem vedno, ko smo se poskušali vrniti v igro, dali veter v hrbet.
Memi Bečirović

Slovenska zgodba v drugem polčasu se je začela še slabše, kot se je končala. Španci so rešetali slovenski obroč in po dobrih šestih minutah igre so Španci vodili že za 25 točk (64:39). Do konca tretje četrtine pa je s pomočjo trojk Jagodnika in Zupana Sloveniji uspelo nekoliko znižati zaostanek (51:71).

Žarek upanja za Bečirovićevo četo je posijal na začetku zadnje četrtine, ko se je Slovenija po delnem izidu 7:0 približala na vsega 13 točk zaostanka. A izkušeni Španci, ki so na svoji strani imeli tudi španske sodnike, so prednost znali zadržati v svojih rokah in potem, ko je živce izgubil Lakovič (prislužil si je nešportno osebno napako zaradi odrivanja Calderona), je srečanje bilo odločeno (81:61). Končni rezultat, 88:68 za Španijo, pa odraža tokratno dogajanje na parketu.


Izjavi po tekmi (Vir: KZS):
Memi Bečirović, selektor: "Nismo se dobro znašli pri španski agresivnosti in tudi pri pomoči sodnikov, ki so Špancem vedno, ko smo se poskušali vrniti v igro, dali veter v hrbet. Po vseh potovanjih, ki smo jih imeli v zadnjem času smo nekoliko počasnejši v reakcijah, so pa v tem trenutku Španci veliko boljši. Kljub vseemu so vidni svetli trenutki, ki prek katerih moramo graditi naprej. Fantje so zdaj še bolj motivirani, da se dokažejo v novi dvorani v Stožicah!"

Jaka Lakovič, kapetan: "To je bila zelo težka tekma, kar je bilo tudi za pričakovati, saj smo igrali proti svetovnim in evropskim prvakom. Že v prvem polčasu smo jim dovolili, da so z lahkimi protinapadi prišli do večje razlike, ki so jo kasneje z izkušnjami in kakovostjo zadržalil. V drugem polčasu smo se prikazali z nekoliko več borbe in žara ter se približali, a je bila španska kakovost premočna, da bi nam pustili povratek ob taki razliki."


Vitoria, pripravljalna tekma:

Španija : Slovenija 88:68 (18:13, 28:17, 25:21, 17:17)
Fernandez 19, Gasol 18, Claver 10; Dragić 16, Lakovič in Brezec po 9.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.