Španci se ne bi branili Dončića

Foto: twitter Liga Endesa
Foto: twitter Liga Endesa
V španski reprezentanci puščajo odprta vrata za nastope Luke Dončića.
Oglej si celoten članek

Po trditvah v slovenski košarkarski zvezi je Luka Dončić odločen, da bo nekoč nosil dres Slovenije, resno je nanj že v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2017 računal tudi selektor Igor Kokoškov. A 17-letni košarkar se je to poletje raje posvetil osebnemu napredku, saj želi priti do dolgoročne pogodbe z madridskim Realom.

Dončić je zdaj zablestel že na uodnih pripravljalnih tekmah in tako v Španiji znova vzbudil željo, da bi v prihodnosti zaigral za reprezentanco s Pirenejskega polotoka. Če je bil vrh španske košarke doslej tiho o željah glede mladega Slovenca, pa se je zdaj na to temo oglasil predsednik zveze in nekdanji reprezentant ter tudi član madridskega velikana Jorge Garbajosa.

"Če se bo odločil za igranje za Španijo, mu bomo odprli vrata. Veseli bi bili, če bi se odločil tako, saj gre za igralca, ki ima velik potencial," je za Marco dejal Garbajosa.

Po sedanjih pravilih lahko za reprezentance igra le en naturalizirani košarkar, Španci pa verjetno še kar nekaj časa sicer računajo na Serga Ibako in Nikolo Mirotića, ki sta že uspešno zaigrala za rdečo furijo. "Vselej je pozitivno, ko ima trener na voljo izbiro kakovostnih igralcev. Ne moremo mu reči, kako se naj odloči, odločitev bo sprejel sam. Vemo pa, da je navezan na Madrid," je še dejal Garbajosa.

In odziv Dončića? "Zelo sem hvaležen Real Madridu, mestu Madrid in Španiji, a moja izbira je vedno bila, da bom zaigral za Slovenijo," se je na twitterju oglasil najstnik in s tem zapisom takoj požel veliko simpatij. Tudi tujcev.

Po mnenju Špancev naj bi bila odločitev sicer sprejeta konec februarja, ko bo Dončić postal polnoleten. V preteklosti je za drugo reprezentanco sicer že uspešno igral tudi Slovenec Gregor Fučka, ki je z Italijo postal leta 1999 tudi evropski prvak. Precej naturaliziranih igralcev je nosilo tudi slovenski dres: Aleksandar Ćapin, Ariel McDonald, Emir Preldžić, Jurica Golemac, Mirza Begić, Alen Omić.... 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.