Velik šok za Španijo tik pred začetkom SP

Foto: Epa julen lopetegui
Španska nogometna zveza (RFEF) je novico sporočilo za izredni tiskovni konferenci.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Španije so dva dni pred prvo tekmo na letošnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji proti Portugalski ostali brez selektorja Julena Lopeteguija. Novico je potrdil predsednik španske zveze Luis Rubiales, poročajo agencije.

Glavni razlog je bilo dejstvo, da je španski velikan Real Madrid v torek objavil, da bo Lopetegui po prvenstvu prevzel vodenje kraljevega kluba, je vodstvo španske zveze potrdilo na izredni novinarski konferenci v Krasnodarju.

"Morali smo odstaviti selektorja reprezentance. Želimo mu vso srečo. Pogajanja z Real Madridom se odvijala brez vednosti španske nogometne zveze, novico pa smo prejeli le pet minut pred uradno objavo izjave za javnost," je povedal Rubiales in dodal, da bodo ime novega selektorja sporočili takoj, ko bo to mogoče.

To so storili že nekaj ur kasneje, ko je postalo jasno, da bo Špance vodil Fernando Hierro, sicer aktualni športni direktor furije.

"Julen je zelo dobro delal z ekipo in tudi njemu gredo zasluge, da smo se uvrstili na SP, vendar obstaja določen kodeks vedenja in ne moremo sprejeti, da je v tem primeru postopal na takšen način."

Luis Rubiales

"Pogovarjal sem se z igralci in lahko vam zagotovim, da bodo skupaj z novim trenerjem naredili vse, da dosežejo čim boljši rezultat. Prva zmaga je zelo pomembna. Prav tako je zelo pomembno, da imaš najboljšega trenerja, a še pomembneje je, da ravnamo v skladu s tem, kar je prav. Morda smo se znašli v težkem položaju, a na koncu bomo zaradi tega še močnejši. Moral sem reagirati. Vem, da me bodo kritizirali ne glede na to, kaj naredim. To sprejmem," je povedal predsednik zveze.

Lopetegui je z Real Madridom, kjer bo nasledil Zinedina Zidana, podpisal triletno pogodbo. Vodenje kraljevega kluba naj bi prevzel po koncu svetovnega prvenstva v Rusiji. Pogodbo za vodenje španske izbrane vrste je imel sklenjeno do leta 2020.

51-letni španski strateg je v preteklosti vodil Rayo Vallecano, Realovo B ekipo, španske izbrane vrste do 19, 20 in 21 let ter Porto.

Španija je nekdanji svetovni (2010) in trikratni evropski prvak (1964, 2008, 2012). Na zadnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji (2014) se je poslovila v skupinskem delu.

Odzivi iz Španije

"Rubiales se je počutil izdanega. Real je ravnal neprimerno, Lopetegui še slabše. Trener je uničil prav vso zbranost ekipe tik pred SP," je odločitev komentiral dobro obveščeni španski novinar Manu Carreno v radijski oddaji El Larguero. Saj naj bi po njegovih informacijah tudi Rubiales prosil selektorja, ko je izvedel za njegov odhod, naj z Realom počakata na konec SP.

Novica pa ni razburila le navijačev v Španiji, ampak tudi nogometaše v pripravljalni bazi v Krasnodarju, je poročal časnik Sport. Vesela sta le Realova zvezdnika Sergio Ramos in Isco, so še zapisali pri časniku, pri katerem dodajajo, da je mir v selekciji skaljen. "To, kar nas je udarilo, je bolj meteorit kot pa bomba," pa o primeru piše časnik Marca.

Španske nogometaše bo na SP v Rusiji vodil športni direktor zveze Fernando Hierro.

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.