Španija žaluje: pri komaj 46 letih preminil nekdanji vratar Barcelone

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Iz Španije prihajajo žalostne novice, saj je pri komaj 46 letih preminil nekdanji nogometni vratar, ki je svoj čas delil slačilnico s Figom, Ronaldom, Rivaldom...
Oglej si celoten članek

Iz španskega drugoligaša Reala Oviedo so sporočili žalostno novico, da je v 47. letu starosti preminil njihov športni direktor ter nekdanji vratar slovite Barcelone, Francesc Arnau.

Katalonec je bil produkt Barcelonine nogometne šole, pri kateri je najprej branil za njeno mlado ekipo, nato za njeno rezervno ekipo, leta 1996 pa je na tekmi z Atletico Madridom debitiral tudi za člansko.

Član slednje je nato bil naslednjih pet sezon, tekom katerih je večino časa služil kot menjava Ruudu Hespu in Pepeju Reini, a je vseeno uspel zbrati 32 nastopov za katalonskega velikana, v času ko so barve kluba nosili igralci kot Luis Figo, Pep Guardiola, Ronaldo, Rivaldo, Sonny Anderson... Z Barcelono je tudi osvojil eno državno prvenstvo ter en Kraljevi pokal.

Leta 2001 je za dobra dva milijona (kar je bil v tistih časih za vratarja kar precejšen znesek op. p.) prestopil k Malagi, za katero je branil naslednjih 10 let in že prvo leto osvojil svojo poslednjo lovoriko, Pokal Intertoto. Večino časa je imel pri Malagi status prvega vratarja, nekaj časa pa je bil tudi kapetan kluba. Svojo poslednjo tekmo v karieri je odigral maja 2011 ravno proti svoji Barceloni, potem ko si je Malaga že zagotovila obstanek v ligi.

Foto: Epa Francesc Arnau

Arnau je sicer v svojih mladih letih veljal za izjemno perspektivnega vratarja, tako da je redno branil za špansko U21 in U23 reprezentanco, leta 1998 pa je bil na Evropskem U21 prvenstvu izbran za najboljšega igralca prvenstva, potem ko je Španijo popeljal do naslova.

Po končani športni karieri je najprej opravljal vlogo športnega direktorja pri Malagi, od leta 2019 pa je to funkcijo opravljal pri Realu Oviedu. "Naš športni direktor Francesc Arnau je preminil. Ob tej izgubi globoko žalujemo ter smo z mislimi pri družini preminulega. Naj počiva v miru," so zapisali pri njegovem aktualnem klubu, kjer niso želeli razkriti razloga smrti, ugiba se o samomoru.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.