Španka ugnala Sereno Williams

Foto: EPA
Foto: EPA
Španka Garbine Muguruza je zmagovalka drugega letošnjega teniškega turnirja za grand slam z nagradnim skladom 32,017 milijona evrov.
Oglej si celoten članek

V finalu Pariza je četrtopostavljena Garbine Muguriza premagala prvopostavljeno Američanko Sereno Williams s 7:5 in 6:4.

Branilka naslova in prva igralka sveta Williamsova ter Muguruza sta se v finale pariškega turnirja za grand slam uvrstili s po le enim izgubljenim nizom, vendar je imela v petkovem polfinalu več težav Američanka, ki je Nizozemko Kiki Bertens premagala s 7:6 (7) in 6:4, medtem ko je Španka Avstralko Samantha Stosur odpravila s 6:2 in 6:4.

Za 22-letno Muguruzovo je bil pariški finale drugi v njeni karieri na turnirjih za grand slam. Prvič je v njem igrala lani v Wimbledonu, ko je v finalu morala priznati premoč prav dvanajst let starejši Williamsovi, ki jo je premagala s 6:4 in 6:4. Toda pariški finale se je začel po željah igralke, ki je bila rojena v Caracasu v Venezueli, živi pa v Ženevi v Švici, saj je svoji nasprotnici v peti igri prvič odvzela servis. S tremi zaporednimi igrami je Williamsova izid izenačila na 4:4, toda v enajsti igri je Španka spet presenetila Američanko, v dramatični dvanajsti igri pa je na svoj servis povedla z 1:0 v nizih.

Tudi drugi niz je bolje začela španska igralka, ki je bila prva, ki je dobila svoj servis, nato je Williamsovi odvzela še enega, kar ji je tudi prineslo prvi grand slam v karieri. Najdaljša je bila deveta igra, v kateri je imela Muguruza kar štiri zaključne žoge za končno zmago, vse štiri je najboljša igralka sveta ubranila, nato pa do znižanja izida na 4:5 prišla po svoji tretji zaključni žogi. Vendar zapravljena priložnost razigrane Muguruze ni vrgla s tira, saj v deseti igri lanskoletni zmagovalki ni prepustila niti točke.

"Zelo sem počaščena, da sem osvojila ta naslov, ki je še toliko več vreden zato, ker sem si ga priborila proti eni najboljših teniških igralk vseh časov. Turnir v Parizu je v Španiji med najbolj priljubljenimi, saj je Rafael Nadal tu zmagal kar devetkrat, trikrat pa je bila najboljša Arantxa Sanchez-Vicario. Vedela sem, da Williamsovo lahko premagam le, če bom ves čas imela pobudo, če ji ne bom dovolila, da bi se razigrala," je dejala Muguruzova, ki je po Arantxi Sanchez-Vicario, ki je zmagala leta 1998, prva španska tenisačica z zmago v Parizu. Do zdaj je zmagala le na dveh WTA turnirjih, prvič leta 2014 v Hobartu in lani v Pekingu.

"Muguruza je danes prikazala odličen tenis. Sama sem imela vse preveč težav na svoj servis, ki ni bil takšen, kot sem si želela, tudi return ni bil najboljši, vendar vse to ne zmanjšuje uspeha moje nasprotnice," je športno priznala svoj poraz Williamsova, ki je tako ostala pri 21 grand slam naslovih, tako da ji ni uspelo izenačiti rekorda Nemke Steffi Graf.

V nedeljo bo v Parizu na sporedu še moški finale, v katerem se bosta pomerila prvi igralec sveta Srb Novak Đoković in drugopostavljeni Britanec Andy Murray. Za zmagovalca nedeljskega finala bo to prva zmaga v Parizu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.