Spanoulis podaljšal z Olympiacosom

Foto: EPA
Foto: EPA
Grški košarkar Vassilis Spanoulis je podaljšal pogodbo z Olympiacosom, aktualnimi evropskimi klubskimi prvaki iz Pireja. Spanoulis bo še v naslednjih treh sezonah nosil dres grškega kluba.
Oglej si celoten članek

Spanoulis, za katerega so se zanimali tudi v moskovskem CSKA, carigrajskem Galatasarayu in katalonski Barceloni, je izbral ekipo Olympiacosa, s katero je že dvakrat zapored osvojil lovoriko najboljšega moštva stare celine. V minuli sezoni evrolige je povprečno na tekmo dosegal 14,7 točke, 2,2 skoka in 5,5 asistence.

Olympiacos bo novo sezono košarkarske evrolige začel v skupini C, v kateri so še Montepaschi Siena, Unicaja Malaga, carigrajski Galatasaray, poljska Stelmet Zielona Gora in münchenski Bayern.

Po dolgih letih v elitnem evropskem košarkarskem prvenstvu ne bo slovenskega predstavnika. Bo pa evroligaško sezono 17. oktobra najbrž začelo šest Slovencev. Erazem Lorbek bo z Barcelono igral v skupini A in se bo že v prvem delu prvenstva najverjetneje pomeril z Gašperjem Vidmarjem, ki se bo v novi sezoni po napovedih vrnil v vrste carigrajskega Fenerbahčeja. Jako Blažiča s Crveno zvezdo čaka skupina D, Zorana Dragića pa z Unicajo iz Malage dvoboji skupine C. Če bo Boštjan Nachbar privolil v novo pogodbo z nemškim moštvom Brose Baskets iz Bamberga, se bo v skupini B lahko meril še z enim Slovencem Mirzo Begićem iz madridskega Reala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.