"Sparing partner" namučil Bolta: odločil fotofiniš

Foto: EPA
Foto: EPA
Šestkratni olimpijski prvak, Jamajčan Usain Bolt, je v svojem prvem nastopu v sezoni na mitingu na Kajmanskih otokih v teku na sto metrov šele po fotofinišu slavil zmago pred rojakom in partnerjem za trening Kemarjem Bailey-Colom. Oba sta tekla 10,09, o zmagovalcu so odločale tisočinke. Bolt je za slabši čas okrivil slabše razmere na progi.
Oglej si celoten članek

Fotofiniš je tako razkril, da je Usain Bolt, ki je imel zadnje tedne težave z mišico, tekel 10,083 sekunde, Kemar Bailey-Cole pa 10,089. Po tekmi je jamajški superzvezdnik dejal, da poškodba ni razlog za slabši čas.

"Odtekel sem slabo dirko, pa tudi razmere na progi niso bile idealne. V prvih 50 metrih se nisem mogel pognati hitro iz startnih blokov, zdelo se mi je, da so na progi slabši pogoji. Zdaj se morava usesti skupaj s trenerjem in ugotoviti, kaj je šlo narobe. Poškodbo mišice sem sicer rahlo čutil, a ni šlo za bolečino, tako da se ne morem izgovarjati na poškodbo," je po zmagi dejal 26-letni Bolt, ki si želi na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru leta 2016 ponoviti trojček zmag iz Pekinga 2008 in Londona 2012.

Eden od Boltovih najresnejših tekmecev, Američan Tyson Gay, je minulo soboto v Kingstonu pokazal odlično formo in z najboljšim izidom leta 9,86 prečkal ciljno črto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.