"Spet je poskusil nemogoče"

Foto: EPA
Foto: EPA
Valentino Rossi (Yamaha) meni, da novinec v razredu motoGP Johann Zarco (Yamaha Tech 3) ne ve, kako varno prehitevati.
Oglej si celoten članek

Zmagovalec VN Nizozemske Valentino Rossi (Yamaha) je imel po dirki spet nekaj pripomb na vožnjo Johanna Zarca. (Yamaha Tech 3).

Novinec elitnega motociklističnega razreda je osmo preizkušnjo sezone začel s prvega startnega mesta in ostal na vrhu do 12. kroga, ko ga je Rossi uspel prehiteti.

Zarco je želel takoj vrniti udarec, vendar pri tem s sprednjim delom motocikla zadel Rossijevo Yamaho in nazadoval po lestvici.

"Začel sem verjeti, da ni slab fant, vendar ne razume razdalje med enim in drugim motorjem. Tako kot v Austinu je tudi tokrat poskusil nemogoče," je povedal Rossi, ki se je z Zarcom zapletel že na letošnji VN Amerik.

Takrat je Francozu očital, da to ni moto2, ta pa mu je vrnil, da je v elitnem razredu pač treba izkoristiti vsako priložnost. Rossi je po nedeljskem bližnjem srečanju prepričan, da 26-letnik ne razume koncepta varnega prehitevanja.

"Ne vem, zakaj. Linija je bila moja. Ko prehitevaš, moraš upoštevati, da drugi dirkač ne more kar izginiti. Bil je precej prepozen. Ok, dirka agresivno. Kot je povedal Marc (Márquez, op. a.), to je motoGP, vsi moramo dirkati agresivno in tako pač je," se je ob Španca, ki je po dirki v Austinu stopil v bran Zarcu, še obregnil Italijan.

Rossi se je s prvo zmago v sezoni spet približal prvemu mestu na lestvici. Maverick Vinales je po odstopu v Assnu nazadoval na drugo mesto in ima štiri točke manj od vodilnega Andrea Doviziosa. Rossi na tretjem mestu zaostaja sedem točk, četrti Márquez pa 11.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.