Spet težave s pnevmatikami

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V Spa-Francorchampsu so se v petek spet ponovile težave s pnevmatikami, ki so povzročale preglavice že na VN Velike Britanije.
Oglej si celoten članek

Potem ko so nedavno v svetovnem prvenstvu formule 1 zaradi težav s pnevmatikami na dirki v Silverstonu na hitro spremenili varnostne predpise in proizvajalcu Pirelliju naložili izdelavo varnejših gum, so se težave, kot kaže, ponovile. Na treningu v Belgiji sta namreč danes popustili dve pnevmatiki.

Ena počila Vettlu, druga Alonsu

Ena na dirkalniku svetovnega prvaka Sebastiana Vettla, Nemec je moral zaradi tega predčasno končati drugi trening, druga pa na bolidu Fernanda Alonsa. Vodja Pirellija na dirki v Belgiji Paul Hembery je pojasnil, da so na slednji našli dve luknji na površini, ki je v stiku s tlemi, pri Vettlu pa naj bi poškodbo povzročil del dirkalnika.

Pirelli je po dirki v Silverstonu, ko je kar štiri pnevmatike na različnih dirkalnikih zaradi prevelikih obremenitev razneslo med vožnjo, pripravil nove različice gum, ki so jih uspešno preizkusili na dirki na Madžarskem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.