Spet težave: "Suárez bi moral dobiti rdečega"

Foto: Reuters Luis Suarez Liverpool Foto: Reuters Luis Suarez Assou-Ekotto Foto: Reuters Andy Caroll Foto: Reuters Bale Kelly Foto: EPA Luis Suarez Foto: EPA Fabio Capello Foto: Reuters mačka Anfiled Liverpool Foto: Reuters chelsea manchester united hernandez ferdinand Foto: Reuters chelsea manchester united luiz Foto: Reuters chelsea manchester united mata Foto: Reuters chelsea luiz torres Foto: Reuters chelsea manchester united de gea Foto: EPA Džeko Dembele Manchester City Fulham Premier League Foto: EPA Van Persie Walcott Arsenal Blackburn Premier League Foto: EPA Oxlade Chamberlain Arsenal Blackburn Premier League Foto: EPA Walcott Van Persie Arsenal Blackburn Premier League Foto: EPA Oxlade Chamberlain Arsenal Blackburn Premier League
Veliki derbi Premier League med Chelseajem in Manchester Unitedem se je končal s 3:3, potem ko so Londončani vodili že s 3:0. Konec je čakanja na prvo ligaško zmago Arsenala v novem letu 2012. Topničarji so se s hat-trickom rekorderja Robina van Persieja na stadionu Emirates znesli nad Blackburn Rovers (7:1). Zadnja tekma kola med Liverpoolom in Tottenhamom se je končala brez zadetkov.
Oglej si celoten članek

Po dolgi kazni (osem tekem) zaradi rasističnih opazk namenjenih Patriceu Evraju se je Luis Suárez v 24. kolu Premier League le vrnil v ekipo Liverpoola. Redsi pa tudi s pomočjo odličnega urugvajskega napadalca niso uspeli premagati Tottenhama. Srečanje se je na Anfieldu končalo brez zadetkov. Gostje iz Londona so igrali brez navodil Harryja Redknappa, ki je bil na zaslišanju zaradi domnevne utaje davkov, nato pa so mu slabe vremenske razmere (sneg) preprečile polet v Liverpool.

Domači so celotno srečanje imeli rahlo pobudo, ki pa je niso znali izkoristiti. Kot že rečeno, redsom ni pomagal niti povratnik Suárez. Kaj lahko bi se zmage veselili tudi gostje, a je Gareth Bale po samostojnem prodoru zapravil najlepšo priložnost na srečanju in izgubil neposredni dvoboj proti Pepeju Reini. Liverpool, ki v letošnji sezoni na domačem igrišču še naprej ne pozna poraza, bo v naslednjem kolu v velikem derbiju gostoval pri Manchester Unitedu.

Po tekmi je Liverpoolov trener Kenny Dalglish spet izrazil podporo Suárezu, češ da ne bi smel dobiti osmih tekem kazni, Wayne Rooney pa se je prek Twitterja obregnil ob dogodek iz drugega polčasa, ko je Urugvajec kmalu po prihodu v igro v trebuh (bojda nenamenoma) brcnil Scotta Parkerja. "Če sodnik vidi to brco Suáreza in mu da rumeni karton, bi mu moral dati rdečega," je prek medmrežja sporočil napadalec Manchestra Uniteda. Rooney je po tej izjavi dobil veliko kritik na svoj račun, češ da je tudi sam nasilen, na kar je odgovoril: "Za vse tiste, ki govorite o moji agresiji, jaz nisem dobil niti enega rumenega kartona v Premier League v letošnji sezoni."

United ujel tri gole naskoka Chelseaja

Po trilerju derbija med Chelseajem – ta je nastopil brez poškodovanih kapetana Johna Terryja in Franka Lamparda ter kaznovanega Ashleyja Cola - in Manchester Unitedom sta si oba tekmeca razdelila točko, čeprav je Chelsea po avtogolu Jonnyja Evansa ter zadetkih Juana Mate in Davida Luiza vse do 50. minute vodil s 3:0. Vragi so oživeli po dveh zadetih 11-metrovkah Wayna Rooneyja. Navijači Chelseaja so bentili nad sodnikom Howardom Webbom, saj je bil po njihovem mnenju sporen (vsaj) drugi kazenski strel. Za 3:3 je poskrbela glava Javierja Hernandeza, potem ko je Peter Čech obralil Rooneyjev strel.

"Jasno je, da smo dve točki izgubili, ampak po zaostanku 0:3 – nogometašem Cityja je bilo to gotovo všeč – mi ugaja način, kako smo se vrnili v tekmo. Veliko ekip bi preprosto sklonilo glave in sprejelo poraz, ampak mi nikdar ne povesimo glave," je po srečanju dejal Rooney in celo sam podvomil v obstoj dveh 11-metrovk: "Nisem prepričan, ali sta obstajali obe 11-metrovki. Dobro, da jih je sodnik zapiskal. Obakrat sem k beli točki pristopil samozavestno. Čakal sem na vratarjev gib in nato poslal žogo v drugo stran."

V popoldanski tekmi je Newcastle premagal Aston Villo z 2:1, Harisa Vučkića ni bilo v moštvu srak. Na lestvici ima City dve točki prednosti pred Unitedom.

City "odkidal" Fulham

Manchester City je dobil domačo tekmo proti Fulhamu in na vrhu lestvice začasno spet pobegnil za tri točke. Sinjemodri so obračun na stadionu Etihad zaključili v razmerah, ki so bile na robu regularnosti, saj je moral glavni sodnik tekmo v drugem polčasu kar dvakrat prekiniti za čiščenje črt, ki so ob močnem sneženju trmasto izginjale z zelenice. Vodstvo z dvema goloma prednosti je bilo ob polčasu precej srečno za domače moštvo, saj je Sergio Agüero najprej izkoristil podarjeno enajstmetrovko po domnevnem prekršku Chrisa Bairda v Fulhamovem kazenskem prostoru, Baird pa je v 30. minuti zatresel še lastno mrežo.

Medtem, ko je Mario Balotelli tekmo spremljal iz VIP-lože in izbrancem kazal čarovnije (resno!), je City v pravih zimskih razmerah razmeroma brez težav branil svoje vodstvo. Tretji in odločilni gol je zabil Edin Džeko, potem ko je Agüero prislalomiral v kazenski prostor in mu praktično podaril svoj zadetek. Pred petminutnim podaljškom drugega polčasa je na zelenico prvič v dresu Cityja stopil tudi Čilenec David Pizarro in tako debitiral pred domačimi navijači.

Arsenalovih sedem za prvo zmago v 2012

Devet točk in pet mest nižje kot ob istem času v lanski sezoni je Arsenal začel domačo tekmo proti Blackburn Rovers, ki je navijačem topničarjem le prinesla težko pričakovano prvo ligaško zmago v letu 2012. Londončane je z najnižjega mesta, odkar je klub v prejšnjem stoletju prevzel trener Arsene Wenger, dvignil kdo drug kot nizozemski kapetan Robin van Persie, ki je zabil hat-trick in postavil še celo vrsto mejnikov.

Vodilni gol v prvem polčasu je bil že njegov 20. ligaški v letošnji sezoni, s čimer je otrok Feyenoorda postal šele četrti nogometaš Arsenala, ki mu je uspelo doseči in preseči to številko v Premier League. Ostali trije so Thierry Henry (petkrat), Ian Wright (dvakrat) in Emmanuel Adebayor (enkrat). Blackburnu je v prvem polčasu sicer uspelo izenačiti z izvrstnim prostim strelom Mortna Gamsta Pedersna, a sta gola Van Persieja in ligaški prvenec mladega Alexa Oxlada-Chamberlaina prinesla zanesljivo vodstvo domačim.

Po ostrem startu je bil še pred iztekom 45 minut izključen gostujoči branilec Gael Givet, tako da si je Arsenal s hat-trickom Van Persieja in goloma Mikela Artete ter Oxlada-Chamberlaina v drugem polčasu le še popravljal razliko v golih. Tudi zaključek tekme je bil sanjski, saj je rezervist Henry (zamenjal je Oxlada-Chamberlaina) v sodnikovem podaljšku pobegnil obrambi Blackburna, odigral dvojno podajo z Van Persiejem in zabil zadnji, sedmi gol na tekmi.

Angleška liga, 24. kolo:

Arsenal : Blackburn Rovers 7:1 (3:1)
Van Persie (2, 38, 61), Oxlade-Chamberlain (40, 54), Arteta (51), Henry (90); Pedersen (32)
RK: Givet (43/Blackburn)

Norwich City : Bolton Wanderers 2:0 (0:0)
Surman (70), Pilkington (85)

Queens Park Rangers : Wolverhampton Wanderers 1:2 (1:0)
Zamora (16); Jarvis (46), Doyle (71)
RK: Cissé (34/QPR)

Stoke City : Sunderland 0:1 (0:0)
McClean (60)
RK: Huth (45/Stoke)

West Bromwich Albion : Swansea City 1:2 (0:0)
Fortuné (54); Sigurdsson (55), Graham (59)

Wigan Athletic : Everton 1:1 (0:0)
Neville (76/a.g.); Anichebe (83)

Manchester City : Fulham 3:0 (2:0)
Agüero (10), Baird (30/a.g.), Džeko (72)

Newcastle United : Aston Villa 2:1 (2:1)
Ba (30), Cisse (71); Keane (45)
Vučkića (Newcastle) ni bilo v ekipi.

Chelsea : Manchester United 3:3 (1:0)
Evans (36, a. g.), Mata (46), Luiz (50); Rooney (58/11-m, 69/11-m), Hernandez (84)

Liverpool : Tottenham Hotspur 0:0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:13 9. Februar 2012.

    Rooneyeva izjava pove samo eno: on in ManU se BOJITA Suareza

  • 09:56 7. Februar 2012.

    Scott Parker je itak že navajen

  • 09:56 7. Februar 2012.

    Scott Parker je itak že navajen

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.