Spiderman: "Moral sem, obljubil sem sinu"

Foto: EPA
Foto: EPA
Na 30 metrov je hiter kot Usain Bolt, nosil je kopačke vredne skoraj 3000 evrov, včeraj pa se je v veselje svojega sina, za nekaj minut prelevil v Spidermana.
Oglej si celoten članek

Ob zmagi Borussie Dortmund nad münchenskim Bayernom v nemškem superpokalu (2:0) je drugi gol na stadionu Westfallen dosegel Pierre-Emerick Aubameyang. Še več pozornosti kot lep zadetek Gabonca z glavo je vzbudilo njegovo proslavljanje pred najzvestejšimi privrženci "knapov". 25-letnik si je na glavo namreč poveznil masko Spidermana.

"Moral sem. Sinu sem obljubil, da bom to storil za njegov tretji rojstni dan," je posrečeno potezo po dvoboju komentiral hitronogi napadalec. "Kevinu Grosskreutzu je bila maska tako všeč, da mi jo je po srečanju ukradel," je novinarjem razkril nasmejani Aubameyang.

"Pravi" Spiderman v St. Etiennu

Gabonec je gole na identičen način proslavljal že pri francoskem St. Etiennu. Takrat je to počel v počastitev dobrega prijatelja in legendarnega vratarja tega moštva - Jérémieja Janota. Janotov vzdevek je prav Spiderman, zaradi njegovega specifičnega, akrobatskega načina branjenja. 

Aubameyang je nogometaš, ki pogosto izstopa. Med igranjem za St. Etienne se je na eni od prvenstvenih tekem na ogrevanju pojavil v nogometni obutvi, na kateri je bilo 4000 Swarowski kristalov, "kopačke" pa so bile vredne skoraj 3000 evrov. V njih sicer ni zaigral, temveč jih je nosil le med ogrevanjem. Sicer je Gabonec znan tudi po tem, da je na 30 metrov postavil čas 3,70 sekunde. Usain Bolt je ob svetovnem rekordu na 100 metrov to razdaljo pretekel osem stotink počasneje. 

Foto: EPA Pierre-Emerick Aubameyang Borussia Dortmund

V dresih treh držav

Napadalec Borussie se je nogometno izobrazil v mlajših selekcijah AC Milana. V Franciji je bil sprva na posoji pri Dijonu, Lillu in Monacu, nato pa je podpisal za St. Etienne. Tudi reprezentančno kariero je začel v Italiji, kjer je igral za mladinsko reprezentanco (U19). Nato je igral za mlado izbrano vrsto Francije (U21), v članski konkurenci pa je izbral Gabon, za katerega je debitiral leta 2009.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.