Špik in Fistravec 14. na svetu

Foto: Žurnal24 (Foto: Veslaška zveza Slovenije)
Zadnji dan veslaškega SP na Novi Zelandiji sta nastopila še Jan Špik in Gašper Fistravec v finalu C med dvojnimi dvojci. Blejsko-mariborska kombinacija je v finalu C za Italijo zasedla drugo mesto in 14. na svetu.
Oglej si celoten članek

"Načrt je bil prehiteti tudi Italijana, kar nam danes ni uspelo, a je bil nastop kar soliden. Egipt tako ali tako ni bil res konkurenčen tekmec," je povedal selektor slovenskih veslačev Miloš Janša.

V slovenskem taboru bodo imeli tekmovalci zdaj krajši premor, kar pa ne velja za zvezo, ki se pripravlja na izvedbo naslednjega svetovnega prvenstva. To bo prihodnje leto gostil Bled.
V velikem finalu je zmagala Nova Zelandija pred Veliko Britanijo in Francijo. Prestižno tekmo osmercev pa je dobila Nemčija pred Veliko Britanijo in Avstralijo. Britanci pa so bili najuspešnejša reprezentanca na SP v olimpijskih disciplinah, v katerih so osvojili kar osem medalj.

Največji slovenski uspeh na letošnjem SP je tako dosegel Luka Špik, ki se je uvrstil v finale med skifisti. "Luki je šlo v skifu precej dobro, razen na koncu v finalu, kjer ni imel resne možnosti za kolajno, a se je konkretno skušal 'udariti' z najboljšimi. S taktiziranjem bi morda lahko prišel do četrtega ali petega mesta, a je bolje, da se je poskušal vključiti v boj za vrh. Uvrstitev je odlična, vedel sem, da je dobro pripravljen, a kar tako si finala nismo upali napovedati. Njegov dosežek je tudi lep obet za naprej," je največji uspeh slovenskega veslanja na Novi Zelandiji opisal Janša.

O drugih nastopih pa Janša pravi: "Lahki dvojni dvojec je svoje naredil z uvrstitvijo v mali finale, kjer bi morda lahko ob optimalnem razpletu pridobil še mesto, dve. Dvojec brez krmarja je lepo nastopil na prvi tekmi, a tega ni stopnjeval. Če bi mu to uspelo, sodi v sredino finala B. Dvojni dvojec pa je tukaj pokazal manj kot na treningih. Za splošnim načrtom, dva velika finala in dva mala, smo malo zaostali, saj je bilo nekaj drobnih odstopanj."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.