Špiku 12. mesto v Švici

Foto: Žurnal24 Luka Špik
Slovenski veslač Luka Špik je na tradicionalni regati Armada Cup na jezeru Wohlensee pri Bernu osvojil 12. mesto. Na devetkilometrski progi je zmago ubranil Novozelandec Mahe Drysdale, ki je spet premagal Švicarja Andreja Vonaburga.
Oglej si celoten članek

Tudi na 21. Armada cupu je bila konkurenca izjemna, saj so 28-letnega Luko Špika prehiteli še veslači kot Estonec Jaanson in Američan Tucker. Z uvrstitvijo Špik nikakor ni bil zadovoljen. Med Slovenci je nastopil še Izolčan Bine Pišlar in bil 26. "Seveda sem si želel več, a očitno nisem več v pravi formi, nekateri tekmeci pa so se na to tekmo res pripravili. Vsekakor sem pravočasno dobil jasno sliko za naprej, s pravimi treningi za naslednjo olimpijsko sezono pa začenjam v četrtek," je po regati povedal Špik.

Kot razloge za nekaj slabšo uvrstitev je Špik navedel tudi veliko trave na progi, v katero se je kar nekajkrat zapletel in tudi veliko gnečo na progi, saj gre za eno najmnožičnejših regat na svetu s skupinskim startom. "Tekmoval sem s sposojenim čolnom in nisem želel ničesar tvegati. Z mojim morda bi," je še povedal Špik, ki ga že prihodnji teden čaka naporno 12-kilometrsko testiranje na Bledu, čez 14 dni pa bosta skupaj z Iztokom Čopom nastopila tudi na 12-kilometrski regati v Torinu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.