"Spodobilo bi se, da bi bil srebrn"

Foto: Anže Petkovšek Aljaž Pegan letos ne bo več nastopal. (Foto: Anže Petkovšek)
Aljaž Pegan se je na EP v Birmingham odpravil z odkrito željo po kolajni. "Bi se kar nekako spodobilo, da bi bil tokrat srebrn, tako da bi imel z evropskih prvenstev dva popolna kompleta kolajn."
Oglej si celoten članek
Če bom naredil takšno vajo, kot si želim, seveda računam na kolajno.
Aljaž Pegan

Slovenski gimnastični as Aljaž Pegan bo na bližnjem prvenstvu v Birminghamu na drogu lovil že svoje šesto odličje s prvenstev stare celine. Zadnje EP v Milanu (2009) je zaradi poškodbe izpustil, zdaj je v dobri formi in po dveh zlatih kolajnah, srebru in dveh bronih od njega vsi pričakujejo novo. Sam poudarja, da bo pot do nje vse prej kot lahka. "Sicer bi se kar nekako spodobilo, da bi bil tokrat srebrn, tako da bi imel z evropskih prvenstev dva popolna kompleta kolajn," je v šali dejal najizkušenejši slovenski telovadec, ki pa se je same poti na prizorišče prvenstva precej bal.

"Mati narava se je očitno res zarotila proti nam. A res ne vem, če bi sploh šel na tekmo, saj si ne predstavljam, da bi cel dan preživel na avtobusih. Sploh nimam nobenega veselja in že ves dan sem zaradi tega slabe volje. Le upam lahko, da bo moj hrbet zdržal in ne bom imel še s tem kakšnih težav," je v nedeljo pred odhodom v Birmingham z avtobusom malce nejevoljno dejal Pegan, a bojazni so bile odveč, saj je pot kar dobro prenesel.

Pegan je prvi vrhunec sezone pričakal v dobri formi. "Evropsko prvenstvo je brez dvoma prvi vrhunec sezone. Mislim, da sem kar dobro pripravljen, čeprav mi na zadnjem tekmovanju ni šlo vse po načrtih. Res je tudi, da v spomladanskem obdobju na tekmi nisem niti enkrat naredil vaje z izhodiščem 17 točk, takšne, kot bi si jo želel na evropskem prvenstvu, vendar je tako težko sestavo težko natrenirati do te mere, da bi lahko zagotovil, da jo bom vedno, ko bom želel, tudi naredil," je dejal 35-letni Ljubljančan.

Evropsko prvenstvo je brez dvoma prvi vrhunec sezone.
Aljaž Pegan
"Ampak nič za to, mislim, da imajo takšne težave tudi ostali telovadci, zato upam na najboljše. Zadovoljen bom, če mi bo uspelo vajo narediti brez napak, ali pa vsaj s čim manj napakami," je povedal telovadec Trnovega, ki je v spomladanskem delu sezone nastopil na treh svetovnih pokalih v Montrealu, Dohi in Parizu. Na dveh tekmah (Montreal, Doha) je stal na stopničkah, v finalu Pariza pa se mu je pripetila nenavadna napaka, ko je pozabil vajo. A sam je prepričan, da se mu kaj takšnega ne more več zgoditi.

Kljub temu prvič po dolgem času odkrito ne napoveduje kolajne. "Če bom naredil takšno vajo, kot si želim, seveda računam na kolajno. A to vajo je, kot sem že rekel, težko narediti. Pa še nekaj je treba vzeti v obzir: če bodo vsi ti fantje, ki so kandidati za kolajne, naredili svoje vaje – in na drogu je konkurenca v Evropi zelo močna – brez napak, pa se mi zna tudi zgoditi, da sam s to svojo sestavo ne bom prišel do kolajne. Glavni cilj je, da mi uspe vaja z izhodiščem 17 točk brez napak. Če mi bo to uspelo in četudi ne bom prišel do kolajne, bom kljub temu zadovoljen."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.