Dragić z bolj ali manj jasnim izhodiščem

Foto: Epa Goran Dragić Heat Nuggets
Vročica se je morala na gostovanju v Indianapolisu znajti brez trenerja Erika Spoelstre.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Miami Heat so doživeli deseti poraz na zadnjih enajstih gostovanjih, a kljub temu ostajajo trdno na mestih, ki vodijo v končnico lige NA. Glede na to, da so izgubili proti neposrednemu tekmecu na vzhodu, je več ali manj jasno, da v zadnjih dveh tednih rednega dela višje od šestega mesta ne bodo mogli seči.

Miami je izgubil v Indianapolisu, in sicer šele po podaljšku s 107:113. Goran Dragić ni imel svojega večera, saj je v 35 minutah dosegel le devet točk (6 podaj, 4 skoke). "Imeli smo svoje priložnosti. Žoga preprosto ni hotela skozi obroč," je povedal slovenski košarkar.

Včerajšnji dan si bo za celo življenje brez dvoma zapomnil Dragićev trener Erik Spoelstra, ki ni bil na klopi, saj je pri 47. letih prvič postal oče.

Vročica ima do konca rednega dela še osem tekem in kar šest od teh jih bo igrala v domači dvorani American Airlines. Najprej so na vrsti Cleveland, Chicago, Brooklyn in Atlanta.

Miami nima več realnih možnosti za četrto ali peto mesto vzhodne konference. Redni del sezone bi lahko sklenili na šestem, sedmem ali osmem mestu.

Najbolj privlačno je sedmo mesto, saj bi se v prvem krogu pomerili z Boston Celtics, ki ne bodo mogli računati na Kyriea Irvinga. Osmo mesto prinaša obračun s Toronto Raptors, šesto pa s Cleveland Cavaliers.

Liga NBA, izidi:

Indiana Pacers - Miami Heat 113:107
(Goran Dragić 9 točk, 6 podaj, 4 skoke v 35 minutah za Miami)

Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers 114:121
Milwaukee Bucks - San Antonio Spurs 106:103
Toronto Raptors - LA Clippers 106:117
Washington Wizards - New York Knicks 97:101
Sacramento Kings - Boston Celtics 93:104
Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 105:108
Houston Rockets - Atlanta Hawks 118:99
Golden State Warriors - Utah Jazz 91:110

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.