Šporar se seli v sloviti klub

Foto: Facebook Andraž Šporar Slovan Bratislava
Slovenski reprezentančni napadalec zapušča Bratislavo.
Oglej si celoten članek

Čeprav so pri slovaškem nogometnem prvoligašu Slovanu iz Bratislave v zadnjih dneh zanikali, da je prestop slovenskega reprezentančnega napadalca Andraža Šporarja v lizbonski Sporting dokončan, pa zdaj nasprotno trdijo pri portugalskem časniku Record. Ta trdi, da je že sklenjen dogovor med vsemi vpletenimi.

Podobno kot Record je v prejšnjih dneh poročal še en portugalski časnik A Bola. A do uradne potrditve ni prišlo. Vzrok naj bi bil predvsem finančne narave, saj so pri Slovanu zanj zahtevali sedem milijonov evrov odškodnine, Portugalci pa bi plačali največ 5,5 milijona evrov. V vsakem primeru bi postal najdražji prestop iz slovaške lige.

Record, ki se naslanja na svoje vire oziroma informacije, zdaj pravi, da bo Šporar v naslednjih urah odpotoval v Lizbono, opravil zdravniške preglede in postal prva uradna okrepitev slovitega portugalskega kluba v zimskem prestopnem roku.

Prestop Še četrti Slovenec pri vodilni ekipi tujega prvenstva

Po poročanju portugalskih medijev bo 25-letni Šporar, za katerega so se po trditvah Slovanovega vodstva zanimali tudi v drugih državah, tudi v Turčiji pri Besiktasu in na Škotskem pri Celticu, podpisal 4,5-letno pogodbo, ki mu bo letno prinesla več kot milijon evrov. Že v torek naj bi si ogledal tudi dvoboj Sportinga z Brago v ligaškem pokalu.

Šporar je poklicno kariero začel pri Interblocku, nato pa prestopil v Olimpijo, kjer je nase opozoril s številnimi zadetki. Prestop v Basel in posoja v Bielefeld mu nista prinesla posebnega uspeha, zato pa je na novo zaživel v Slovanu iz Bratislave, kjer je bil v prejšnji sezoni najboljši strelec lige, na vrhu lestvice strelcev v elitni slovaški ligi pa je tudi trenutno.

Posledično je postal tudi prvi napadalec slovenske reprezentance, za katero je debitiral jeseni 2016.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.