Šport, kjer Slovenci serijsko zbirajo kolajne

Foto: Nina Jelenc/Kajakaška zveza Slovenije Simon Oven
Slovenski kajakaši in kanuisti v spustu so to sezono pokorili ves svet, blesteli pa so tudi na zaključku svetovneva pokala v Celju.
Oglej si celoten članek

Maja je kajakaš Simon Oven postal svetovni prvak v klasičnem spustu. Le dan pozneje je kanuist Blaž Cof svetovno lovoriko osvojil v šprintu. Vse tri kolajne pa so na svetovnem prvenstvu v Švici slovenski kajakaši pobrali v šprintu. To sezono so blesteli tudi na tekmah svetovnega pokala. Tako je skupna zmaga pripadla Ovnu.

"Bila je uspešna sezona, tako da sem kar zadovoljen. Napadal sem vse, nisem vedel, ali bo uspelo ali ne, ampak je," je po zadnji tekmi, ki je bila v Celju povedal Oven. "Zdaj si bom vzel nekaj počitka, potem bom pa videl. Morda se bom lotil tudi mirnih vod, nastopil na nekaj pokalih v spustu na Češkem. Odločal se bom sproti."

Foto: Nina Jelenc/Kajakaška zveza Slovenije Vid Debeljak Na drugo mesto v skupni razvrstitvi se je uvrstil Anže Urankar, Vid Debeljak je bil tretji, svetovni prvak Nejc Žnidarčič peti, Maks Frančeškin 13., Tim Novak pa 24. Cof je v kanuju v skupnem seštevku zaostal le za Francozom Louisom Lapointom. 

"Vsa čast. Vesel sem, da je zmaga spet ostala v Sloveniji. Znova smo pokazali, da smo dobri."

Uspešni so bili tudi na domačem zaključku sezone. Oven je zmagal v klasičnem spustu, Debeljak pa na sobotni večerni tekmi na celjski Špici v šprintu. Slednji je tudi evropski prvak. Z zaostankom 42 stotink se je na drugo mesto uvrstil Žnidarčič, Urankar je zasedel četrto mesto, Novak je bil osmi, Oven enajsti, Frančeškin pa 14. 

Foto: Nina Jelenc/Kajakaška zveza Slovenije Nejc Žnidarčič "Ne dojemam še povsem, ampak super! Zmaga doma je res nekaj najlepšega. Kadar Nejc  starta zadnji, te je vedno lahko strah. Dolgo časa smo čakali med prvo kvalifikacijsko vožnjo in finalom, ampak smo se dobro pripravili," je povedal zmagovalec Debeljak, Žnidarčič pa: "Super, nove stopničke. Danes sem imel dobro vožnjo. Ne morem se pritoževati nad drugim mestom. Vid je bil danes boljši. Vsa čast. Vesel sem, da je zmaga spet ostala v Sloveniji. Znova smo pokazali, da smo dobri."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.