Športne prireditve strogo varovane

Foto: EPA
Foto: EPA
Po terorističnem napadu na koncertu v Manchestru, ki je zahteval življenja 22 ljudi, so v Veliki Britaniji poostrili varnostne razmere.
Oglej si celoten članek

Poostrena varnost bo veljala tudi na športnih dogodkih, dodatne pripadnike oboroženih varnostnih sil bodo vpoklicali tako na sobotnem finalu nogometnega pokala FA kot na tradicionalnem turnirju Epsom Derby.

Tudi na drevišnjem finalu evropske nogometne lige med Ajaxom in Manchester Unitedom v švedskem Stockholmu bo poskrbljeno za dodatno varnost. Švedska policija je vpoklicala vsega skupaj 1200 policistov, ki bodo skrbeli za red. Žrtve ponedeljkovega napada islamskega skrajneža pa bodo počastili z minuto molka.

Britanska policija bo še dodatno varovala londonski stadion Wembley, kjer bo v soboto finala domačega angleškega pokala FA med Arsenalom in Chelseajem. Obiskovalci pa se lahko nadejajo poostrenih in podrobnejših pregledov.

V povezavi s finalom evropske nogometne lige bo veljala povečana stopnja pozornosti tudi na Nizozemskem. Zlasti v Amsterdamu pričakujejo večje število ljudi na prostem in v ter pred lokali, ki si bodo želeli ogledati finale evropske nogometne lige.

Policija v Amsterdamu pričakuje, da si bo prenos finala iz Stockholma na znamenitem Muzejskem trgu ogledalo 100.000 ljudi, navijačev Ajaxa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.