Športni svet zavit v črno, slovo nogometnega velikana

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Umrl je nekdanji zvezdnik Liverpoola, ki še danes drži klubske rekorde.
Oglej si celoten članek

Nekdanji zvezdnik Liverpoola Roger Hunt, ki je leta 1966 z angleško reprezentanco na Wembleyju osvojil tudi naslov svetovnega prvaka, je umrl v starosti 83 let, so danes prek Twitterja sporočili iz angleškega prvoligaša. Hunt se je Liverpoolu priključil leta 1958 kot 20-letnik in zadnjo tekmo za rdeče odigral leta 1969.

Skupno je Hunt v dresu Liverpoola na vseh tekmovanjih zabil 285 golov, kar je bil dolga leta rekord, ki ga je uspelo leta 1992 preseči šele Ianu Rushu, še vedno pa je z 244 zadetki klubski rekorder po številu golov v ligi.

Leta 1966 je začel finale na Wembleyju, v katerem je Anglija premagala Zahodno Nemčijo. V šestih nastopih na tem mundialu je dosegel tri zadetke, skupno pa je za reprezentanco zbral 34 nastopov in dosegel 18 golov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.