''Spoštovanje do dominatorja sezone''

Foto: EPA
Foto: EPA
Najuspešnejši avstrijski skakalec nima zamer do Petra Prevca, ki je v nedavno končani sezoni 2015/2016 izboljšal kopico njegovih rekordov.
Oglej si celoten članek

Gregor Schlierenzauer je uspešno prestal operacijo kolena in ljubitelje smučarskih skokov razveselil z oznanilom, da ne razmišlja o koncu profesionalne kariere.

''Ogenj še vedno tli,'' je v pogovoru za avstrijski ORF povedal zmagovalec 53 tekem za svetovni pokal. ''Zelo sem motiviran, da se vrnem,'' je dodal 26-letnik, ki si je po koncu novoletne turneje privoščil oddih.

''Počitek mi je dobro del. Deset let v svetovnem vrhu ti vzame veliko moči in energije. Premor je bil zelo dragocen. O tem sem razmišljal že pred tremi leti, vendar sem si premislil zaradi olimpijskih iger,'' je pojasnil eden najboljših skakalcev vseh časov.

Po padcu med smučanjem po celem snegu v Kanadi je uspešno prestal operacijo kolena, uradnega roka za vrnitev v skakalno karavano pa za zdaj nima. Kot pravi, je zdravje prioriteta.

''Koleno mora biti v stanju, da prenese svetovni rekord. To je moj cilj. Smučarski skakalci potrebujemo zdrava kolena. Smučarski skoki so še vedno moje življenje, a obstajajo pomembnejše reči, kot na primer zdravje. V trenutku se lahko vse konča,'' je dejal Avstrijec.

Schlierezauer se kakopak ni mogel izogniti vprašanju o Petru Prevcu, ki je v pretekli sezoni izboljšal njegove rekorde v številu zmag, stopničk in osvojenih točk.

''Spoštovanje do dominatorja sezone. Lepo je bilo. Rekordi so zato, da se rušijo,'' je sklenil Schlieri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.